Dünya Barış Günü etkinliği Öcalan gösterisine döndü

Güncelleme Tarihi:

Dünya Barış Günü etkinliği Öcalan gösterisine döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2007 16:04

ŞANLIURFA’da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenen etkinlik terörist başı Abdullah Öcalan’ın lehine gösteriye döndü.

Haberin Devamı

Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan ve aralarında DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin de bulunduğu DTP, İHD, MAZLUMDER ve Yaşamevi Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, ‘Biji serok Apo’ ve ‘Öcalan, Öcalan’, ‘Barışın elçisi İmralı’da’ sloganları attı. ‘Operasyonlar durdurulsun ateşkese uyulsun’, ‘Barış önderini zehirleme’, ‘Savaşa da barışa da hazırız’ yazılı dövizler de açan grup arasında bulunan Milletvekili İbrahim Binici’nin sloganlar atılırken, sessiz kalması dikkat çekti.

Etkinlikte konuşan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Gülay Koca, “Dünya Barış Günü ilan edilmesinin yıldönümünde dünyanın birçok coğrafyasında çatışmalara ve savaşlar devam ediyor. Bölgesel ve iç savaşlarda 25 milyonun üzerinde insan öldürüldü. Yitirdiğimiz her bir can, yitirdiğimiz insanlığımızdır. Şanlıurfa’da bulunan sivil toplum kuruluşları olarak, insan onuruna uygun bir yaşamın ancak barış koşullarında gerçekleşeceğine inandığımız ve barış için bir yol bulmaya mecbur olduğumuzu bir kez daha haykırmak istiyoruz” dedi.
DTP Milletvekili İbrahim Binici ise, dünyada artık savaş olmaması dileğinde bulunarak, “Dünyaya, insanların barış ve kardeşlik duyguları içerisinde yaşamasını diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından grup, dünya barışı için beyaz güvercin uçurdu. Polisin geniş güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen etkinlik olaysız son buldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!