Düğünler ne zaman başlayacak? Düğün salonu yasakları için gözler İçişleri Bakanlığı'nda!

Güncelleme Tarihi:

Düğünler ne zaman başlayacak Düğün salonu yasakları için gözler İçişleri Bakanlığında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2021 23:58

Düğünlerin başlayacağı tarih, koronavirüs kısıtlamaları sürerken evlilik hazırlığında olanların odaklandığı konuların başında geliyor. Hareketliliği önlemek ve sosyal mesafe kuralları kapsamında alınan yeni tedbirlerle düğün salonları kapatılmış yalnızca nikah organizasyonlarına kişi sınırlaması getirilerek izin verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, kısıtlamalarla ilgili kararların Kabine Toplantısı'nda ele alınacağı bildirdi. İşte, düğün salonlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Düğün salonlarıyla ilgili yapılacak açıklamalar, düğün hazırlığında olanlar tarafından takip ediliyor. Koronavirüs vaka sayısında yaşanan düşüş ve aşılama sürecinin hızla devam etmesiyle düğün salonlarıyla ilgili verilecek karar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaka sayısının belli bir rakamın altına düşmesiyle kısıtlamaların kaldırılacağı belirtmişti. Ancak düğün salonlarının açılışıyla ilgili kesin kararın Sağlık Bakanlığı görüşlerine göre verilmesi bekleniyor.

DÜĞÜNLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle birlikte daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız ama her bireyin kendi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamaya devam etmesi şarttır." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Düğünlerin başlayacağı tarihle ilgili İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı'ndan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Düğünler ne zaman başlayacak Düğün salonu yasakları için gözler İçişleri Bakanlığında

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU ÜYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan'dan ''Koronavirüs önlemleri nedeniyle getirilen kısıtlamalar ne zaman kalkar?'' sorusuna yanıt geldi. Sokak kısıtlamalarının etkisinin çok güçlü olduğunu gözlemlediklerini belirten İlhan, "Hasta sayısı yaklaşık 1 aylık süreçte 7 binden 1500 civarına düştü. Aşının ilk dozunun yapılacağı zamanı 15 Ocak gibi düşünsek, ikinci doz 28 gün sonra yapılacak, buna göre 15 Şubat sonrasında kısıtlamaların kaldırılmasını düşünmek daha uygun olacaktır" dedi.

BAKMADAN GEÇME!