Düğün salonları ne zaman açılacak, açılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Düğün salonları ne zaman açılacak, açılacak mı Cumhurbaşkanı Erdoğandan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 09:17

Düğün salonlarının açılma tarihine dair araştırmalar, yeni haftanın ilk gününde yoğunlaştı. Konuya dair gelişmeler özellikle işletme sahipleri, yeni evlenecek çiftler ve normalleşme takvimine odaklanan vatandaşlarca yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada nikahlar ve düğünler ile ilgili de açıklama yaptı. İşte detaylar...

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde esnafa yönelik kısıtlamalarda esneme mesajlarının verilmesinin ardından, şimdi de önemli kararların alınması beklenen Kabine Toplantısı bekleniyordu. Düğün salonlarının ne zaman açılacağı da merak edilen konular arasında yer alıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, ‘Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.’ dedi.

BUGÜN ÖNEMLİ KARARLAR ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada, ‘Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.’ dedi.

İşte açıklamanın detayları:

Haberin Devamı

"Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacaktır. Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması sürecek. Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecektir. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacaktır. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacaktır.  Restoran, lokanta, kafeterya gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında faaliyetini 07.00-19.00 arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek.  Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!