Düğün salonları açıldı mı, hangi illerde düğünler başlayacak? İçişleri Bakanlığı'ndan 'düğün' genelgesi yayınlandı

Güncelleme Tarihi:

Düğün salonları açıldı mı, hangi illerde düğünler başlayacak İçişleri Bakanlığından düğün genelgesi yayınlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2021 23:38

Düğün salonlarının açılış tarihi, hafta başında yapılan Kabine Toplantısı sonrası belli oldu. Normalleşme takvimi ile ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir." ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgede de "Düğün salonları açıldı mı?' sorusu yanıt buldu. İşte, düğün kısıtlamaları ile ilgili genelgenin ayrıntıları.

Haberin Devamı

Düğün salonlarının durumu, bahar aylarının yaklaşması ile beraber, evlilik hazırlığında olanların gündemine geldi. Kritik kararların alındığı Kabine Toplantısı sonrası düğünler için de karar çıktı. 'Yerinde karar' dönemine göre, düğünler düşük ve orta riskli illerde 100 kişi olacak. 1 saatle sınırlı olacak düğünlerde kişi başına minimum 8 metrekare alan ayrılacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise nikah merasimi şeklindeki düğünlere en fazla 50 kişi katılacak. Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Ağrı, Batman, Bingöl, gibi iller orta ve düşük riskli iller arasında yer alıyor.

DÜĞÜN YASAKLARI KALDIRILDI MI?

Normalleşme süreciyle ilgili kararların alındığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan düğünler ile ilgili şunları söyledi;

Haberin Devamı

"Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir. Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir."

Düğün salonları açıldı mı, hangi illerde düğünler başlayacak İçişleri Bakanlığından düğün genelgesi yayınlandı

HANGİ İLLERDE DÜĞÜNLER BAŞLAYACAK?

İçişleri Bakanlığı'ndan normalleşme ile ilgili genelge yayınlandı. Genelgede şu ifadeler kullanıldı;

Düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısının 100'ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabileceği bildirilen genelgede, yüksek ve çok risk grubunda yer alan illerde, nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlerin, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısında 50'yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabileceği kaydedildi.

Düğün salonları açıldı mı, hangi illerde düğünler başlayacak İçişleri Bakanlığından düğün genelgesi yayınlandı

Haberin Devamı

Benzer şekilde nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlerde de kişi ve alan sınırlamalarının kontrolünün sağlanması için nikah ve/veya düğün salonu işletmelerince yapacakları her türlü organizasyon öncesinde kişisel verilere yer verilmeksizin hangi günde hangi saat aralıklarında nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğün organizasyonu yapacaklarının en az üç gün öncesinden valilik/kaymakamlıklara e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemi üzerinden ya da doğrudan dilekçeyle bildirilmesi sağlanacaktır. 2021/5 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamudaki çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülmüş olup valiliklerce gerek görülmesi halinde Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kademelendirilmiş mesai başlama ve bitiş saatleri tespit edilebilecektir."

Haberin Devamı

RİSK GRUBUNA GÖRE İLLER

Düşük risk grubunda yer alan iller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van.

Orta risk grubunda yer alan iller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat.

Yüksek risk grubunda yer alan iller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak.

Haberin Devamı

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller ise Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

 

BAKMADAN GEÇME!