Düello yapmayın

Güncelleme Tarihi:

Düello yapmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2008 00:00

Bu formatta ilk kez TBMM’de bir tartışma gerçekleştirilmek isteniyor. Gelişmelerden üzüntü duyuyorum. Sarf ettikleri sözler gerçekten inciticidir. Bu siyasi tartışma değil. Birbirlerini tam anlamıyla doğrama, tam kelimeyi bulamıyorum ama siyasetten silme olarak değerlendirmek mümkün. Bunun kimseye yararı yok.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın bugün için randevulaştığı "siyasi düelloya" karşı TBMM Başkanı Köksal Toptan devreye girdi. Tarafları toplantı saati olan 14.30’dan yarım saat öncesi için makamına çağıran Toptan, "İki milletvekili arkadaşımıza polis zoruyla engel olacak değiliz" dedi. Tarafların son dakikada vazgeçmemesi durumunda, karşılıklı yolsuzluk suçlamaları sonrasında ilk kez Meclis’te bu tür bir toplantı gerçekleştirilecek. Uğur Dündar’ın yöneteceği program tüm kanalların canlı yayınına açık olacak. Fırat’ın "Bay müfteri" ve Kılıçdaroğlu’nun "Bay baron" suçlamasının ardından, kozların bugün saat 14.30’da TBMM basın toplantısı salonunda paylaşılması için karşılıklı randevular verildi.

CHP’li Kılıçdaroğlu, basının yoğun ilgisi nedeniyle programın Tören Salonu’nda yapılmasını istedi. Toptan önce Tören Salonu’nun kullanılmasına izin vermeyerek tarafları vazgeçirmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu ise tartışmanın basın toplantısı salonunda yapılmasını kabul etti. Bu sırada taraflara "vazgeçin" çağrısında bulunan Toptan, yargıya gitmelerini önerdi. Toptan, Denizli’den verdiği mesajda şöyle dedi:

"Bu tartışmayı yapmaları için uzun süreli düşünmelerini salık veriyorum. Biraz daha düşünürlerse ithamlardan vazgeçebileceklerdir. Ancak iki milletvekili arkadaşımızın basın açıklaması yapmasına polis zoruyla da engel olacak değiliz. Bu formatta ilk kez TBMM’de bir tartışma gerçekleştirilmek isteniyor. Doğrusunu isterseniz gelişmelerden üzüntü duyuyorum. Sarf ettikleri sözler gerçekten inciticidir. Bu siyasi tartışma değil. Birbirlerini tam anlamıyla doğrama, tam kelimeyi bulamıyorum ama siyasetten silme olarak değerlendirmek mümkün. Bunun kimseye yararı yok."

Tarafların hazırlığını sürdürmesi üzerine Toptan, bu kez Fırat ve Kılıçdaroğlu’nu saat 14.00’te makamında görüşmeye çağırdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da düelloya tepki göstererek, "Başbakan kızıştırıyor, bu horoz dövüşünün planlayıcısı Başbakan’dır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!