DTP'ye 'W' baskını

Güncelleme Tarihi:

DTPye W baskını
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 16:40

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Kars İl Başkanlığı’nın, Nevruz Bayramı için hazırlattığı davetiyeler ‘V’ yerine ‘W’ yazılması üzerine Sulh Ceza Mahkemesi kararı ile polis tarafından toplatıldı. DTP binasında arama yapan polisler, henüz basımı yapılmamış davetiye örneklerine ve 8 Mart için hazırlanan Kürtçe yazılı afiş ve dövizlere el koydu.

Haberin Devamı

DTP Kars İl Başkanlığı, Nevruz kelimesinin ‘Newroz’ olarak yazıldığı davetiyeleri dağıtmak için Kars Valiliği’ne başvurdu. Valilik, ‘w’ harfi için Sulh Ceza Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundu. Sulh Ceza Mahkemesi’nin dün akşam saatlerinde davetiyelerle ilgili toplatma kararı vermesi üzerine, Emniyet Müdürlüğü ekipleri bugün saat 13.00 sıralarında Bakırcılar Caddesi Eski Belediye İşhanı’ndaki DTP binasında arama yaptı.

Çevik Kuvvet ekipleri çevrede önlem alırken, diğer polisler binaya girerek arama yaptı. Bir süre sonra parti binasına gelen DTP İl Başkanı Mahmut Alınak, polisin dolapları açmaya çalışmasını eleştirdi ve çilingir çağırdı. Yaklaşık iki saat boyunca arama yapan polisler, henüz basımı yapılmamış davetiye örnekleri ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için hazırlanmış bazı Kürtçe yazılı afiş ve dövizlere el koydu.

Haberin Devamı

Polisin binadan ayrılmasından sonra basına açıklama yapan İl Başkanı Mahmut Alınak, “DTP ağır bir kıskaca alınmış bulunmaktadır. Siyasi partiler, Anayasa’nın güvencesi altında sayılır, öyle kabul edilir. DTP potansiyel suçlu muamelesi görmektedir. Van, Diyarbakır, Batman il başkanlarımız şu anda cezaevinde. Kürt ve Türk halkı birleşecek, mutlaka iktidara yürüyecek ve bu utanç verici manzaraları paçavra gibi tarihin çöp sepetine atacak” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!