DTP'liler Antalya'da toplandı

Güncelleme Tarihi:

DTPliler Antalyada toplandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2007 15:15

DEMOKRATİK Toplum Partisi'nin (DTP) milletvekilleri ve belediye başkanları Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi'ndeki Loyal Otel'de son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı,

DTP milletvekilleri ve yöneticileri ile belediye başkanları, Türk Hava Yolları'na ait uçakla dün gece Antalya’ya geldi. Genel Başkan Ahmet Türk, milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, VIP Salonu'ndan, belediye başkanları ise, İç Hatlar Terminali'nden geçti. Kapıda bekleyen Mercedes marka otomobillere binen DTP'liler, Manavgat İlçesi'ne bağlı Side Beldesi Kumköy Mevkii'ndeki 4 yıldızlı Loyal Otel'e yerleşti. DTP milletvekilleri, otel yöneticilerinden gazeteci alınmamasını ve toplantılarına ilişkin bilgi verilmemesini istedi.

Genel Başkanı Ahmet Türk, TBMM Grup Başkanvekili Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk ve İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu DTP'li milletvekilleri ile Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında bulunduğu belediye başkanları, bugün saat 12.00- 14.00 saatleri arasında otelin toplantı salonunda toplandı. İşadamı Osman Kavala ile Doç.Dr. Nihat Pancar, milletvekili ve partililere 2 saat boyunca ‘Anayasa’ ve ‘Hukuk’ konularında eğitim verdi. DTP'lilerin yeni Anayasa taslağı üzerine konuştukları belirtildi. 3 gün sürecek DTP kampında partinin önümüzdeki kongre sürecenin ve son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerin değerlendirileceği bildirildi.
Toplantı ardından dışarı çıkan milletvekilleri açıklama yapmak istemedi. İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, toplantı sonrasında otelin çevresinde bir süre dolaştı, daha sonra açıklama yapmadan odasına çıktı.

BASINDAN GİZLEDİK

DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Antalya’ya basından gizli geldiklerini, ancak kendilerinin oteli bulup, yerleşinceye kadar gazetecilerin haberdar olduklarını belirterek, “3 gün dinleneceğiz ve bazı konuları karşılıklı oturup konuşacağız. Bu toplantımız basına kapalı. Gerekli görülürse, grup başkanvekilleri basına açıklama yapar. Benim söyleyecek bir şeyim yok” dedi.

DTP TBMM Grup Başkanvekili Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ise, “Herhangi bir program, çalışmamız ya da toplantımız yok. Basına kapalı bir gezi olduğu için görüntü ya da fotoğraf alınmasına da gerek yok” dedi. Milletvekili Demirtaş, otele sadece milletvekillerinin mi geldiğinin sorulması üzerine, “Hayır, bazı parti yöneticisi arkadaşlarımız da var” diye konuştu.

Otel sahibi Sadık Fidan ise, “Otelimizde kalan konuklarla ilgili bilgi sahibi değilim. Kalabalık bir grup. Tatil için geldiler ama grupta kimler var bilmiyorum” dedi.

OTEL MAHKEMELİK

Side'nin bağımsız Belediye Başkanı Osman Delikkulak, DTP'lilerin toplantı yaptığı Sadık Fidan'a ait 9 katlı Loyal Hotel'in bazı bölümlerinin kaçak ve bu nedenle de otelin ruhsatsız olduğunu söyledi. Belediye yıkım ekiplerinin kaçak kısımları birkaç kez yıktığını belirten Delikkulak, “Biz yıktık, o yaptı. Yıkım ekibiyle adamları yumruklaştı. O dönemde Belediye İmar Müdürü olan Mehmet Şükrü Ceyhan'a kendisi yumruk attı. Suyunu kestim yine fayda etmedi” dedi. Sonuçta belediyenin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Başkan Delikkulak, olayın şu anda mahkemede olduğunu ve daha fazla yorum yapmasının doğru olmadığını kaydetti.

SİDE LOYAL HOTEL

Kumköy mevkiinde Fidan A.Ş.'ye ait 4 yıldızlı Loyal Hotel'de 200 standart oda bulunuyor. Tüm odalarda minibar, uydu TV, müzik yayını, direkt telefon, split klima, kasa, halı zemin, küvet, saç kurutma makinesi var. Açık, kapalı ve çocuk yüzme havuzu mevcut. SPA merkezinde 2 sauna, fin hamamı, Türk hamamı, masaj odaları bulunuyor. Masa tenisi, dart, bilardo, oyun salonları, çocuk oyun salonu, okuma köşeleri olan otelde fitness center merkezi de faaliyet gösteriyor. Otel binasında kuaför, butik, bijuteri, market, hediyelik eşyacı ve deri mağazası bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!