DTP'li Sakık'tan 'yemek' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

DTPli Sakıktan yemek açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2008 15:56

TBMM İdare Amiri, DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile yedikleri yemekle ilgili olarak, “Bu yemeklerin çoğalması gerekirken, medya yoğun ilgi gösterince, yemek yemekten de korkar hale geldiklerini” söyledi.

Haberin Devamı

Sakık, TBMM bahçesinde, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ile birlikte, Fırat'la bir akşam yemeğinde biraraya gelmeleri konusunda açıklamalarda bulundu.

Yemek yediklerini, karşılıklı sorular sorduklarını belirten Sakık, bu ülkenin gerçekleriyle ilgili neler yapılabileceği konusunda konuştuklarını, tartıştıklarını ifade etti.
Sırrı Sakık, şöyle konuştu:
“Bu yemeklerin çoğalması gerekirken, medya bu kadar ilgi gösterince, yemek yemekten de korkar hale geldik. Nasıl oturacağız, nasıl konuşacağız? Sayın Fırat burada parlamenter, biz de parlamenteriz, farklı partilerden olabiliriz ama ülkemizin sorunları ortak. Keşke bunu siyasi partilerle, vekillerle oturup konuşabilseydik. Zaten en büyük eksiğimiz de bu. Oturup konuşamadığımız için sorunlarımız büyüyor. Sorunları oturup konuşabilirsek, eminim ki bir yerinden tutup sorunu çözebiliriz.”

“FIRAT, BİZİM DOSTUMUZ, ARKADAŞIMIZ”

“Peki o zaman neden ısrarla tesadüf deniliyor yemek için? DTP ile AKP'li milletvekillerinin yemek yemesi olmayacak bir şey midir?” sorusu üzerine, Sakık, “Olacak şeylerdir. Dengir Mir Mehmet Fırat, bizim dostumuz, arkadaşımız. Biz orada oturuyorduk, geldi oturdu. Birlikte sorunları tartıştık, konuştuk” dedi.
DTP'li Sakık, bir gazetecinin, “Önceden rezervasyon yapıldı deniliyor” sözleri üzerine, yemek yenilen yerin işletmecisinin, rant gözüyle olaya baktığını ve reklamını yapmak istediğini söyledi. Sakık, “Bu tabi şık değil” diye konuştu.

Haberin Devamı


“Bu tür yemekler olacak mı?” sorusuna ise Sakık, “Biz canlıyız. Her insan yemek yiyecek. Arkadaşlarımızla da oturacağız, muhakkak yemekler de yenilecek” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!