DTP, isyan bayrağı sallıyor

Güncelleme Tarihi:

DTP, isyan bayrağı sallıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bürokrasideki kıyım ve zamlar nedeniyle isyan bayrağını açarak hükümetten çekilme tehdidinde bulunan DTP, bu önemli çıkışını dün de sürdürdü. DTP Genel Başkan Yardımcısı Gürcan Dağdaş, ‘‘Bu parlamento, yeni bir hükümeti oluşturabilecek reflekse sahiptir'' dedi.

Dağdaş, bakan vererek destekledikleri hükümete, mahkum ve mecbur olmadıklarını söyledi. DTP'nin, içinde yer alsa da, yanlış uygulamalar karşısında sesini yükseltmesinin bir çelişki oluşturmadığını vurgulayan Dağdaş, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Bizim, bürokraside kadro paylaşımı gibi bir kavgamız yok. ANAP ve DSP, Refahyol hükümetine yaygın bir şekilde partizanca kadrolaşma suçlamasında bulunmuşlardı. Ancak, şimdi kendileri aynı suçlamaların hedefi haline geldiler. Kamuoyunun kaygıyla izlediği bu kadrolaşma konusunda, DTP kadro ve taraftarları da infial halindedir.''

Bu arada atamalar konusunda sık sık Başbakan Mesut Yılmaz'a uyarılarda bulunan DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, aynı uyarılarını il başkanlarına da tekrarladı. Cindoruk, il başkanlarına, ‘‘Siyaset görevleri üstlenen arkadaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği, denetçilik gibi görevlere getirilmesi, kesinlikle geçmişin acı hatalarının tekrarlanması anlamına gelir'' görüşünü iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!