DPC 21. Yüzyıl'a açıldı

Güncelleme Tarihi:

DPC 21. Yüzyıla açıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

10 ay önce temeli atılan Doğan Printing Center, Cumhurbaşkanı Demirel'in de katıldığı törenle açıldı. Tek kuruş devlet kredisi alınmadan yapılan muhteşem tesis, son sistem bilgisayar ağıyla donatıldı. Aynı anda 4 gazetenin baskısının yapılabileceği tesis, 26 bin metrekare yeşil alanlı 76 bin metrekarelik bir arsa üzerinde kuruldu.

Ankara'da temeli 10 ay önce atılan Doğan Printing Center (DPC), Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından dün hizmete açıldı. 21'inci Yüzyıl teknolojisinin kullanıldığı DPC'de Hürriyet, Milliyet ve Doğan Grubu'nun diğer gazete ve dergileri basılacak.

Tesisi hizmete açan Demirel, ‘‘5.5 trilyon sarf edilerek meydana getirilen bu tesisten hep beraber sevinç duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun’’ dedi. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ı kutlayan Demirel, tesislerin ülke ve milletin hizmetinde daha iyi hizmetler ve servisler yapacağından emin olduğunu söyledi. Doğan Medya Grup Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ ise tesislerin Balkanlar'ın ve Ortadoğu'nun en büyüğü olduğunu belirterek, ‘‘Bizim asıl yarış alanımız Avrupa'dır. Kendimizi Avrupa'nın medya devleri ile karşılaştırıyoruz. Bu lige başka ölçüleri de alarak giriyoruz’’ dedi. Yalçındağ, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Bu tesisin yapımında tek bir kuruş devlet kredisi kullanılmamıştır. Hibe veya başka isim altında en ufak bir nakit devlet katkısı alınmamıştır. Medya ile ilgili çeşitli spekülasyonların yapıldığı şu dönemde, bu gerçeği bir kez daha vurgulamak istiyorum.’’

Cumhurbaşkanı Demirel, TBMM Başkanı Mustafa Kalemli ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ile tesislerin kurdelesini, ‘‘Hayırlı olsun’’ sözleriyle kesti. Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit tesislerde gazetelerin hazırlandığı montaj masalarını dolaşarak yerinde izlerken, RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan da baskı makinelerinin teknolojisine olan hayranlığını, ‘‘Mükemmel’’ sözleriyle değerlendirdi.

SÜPER TEKNOLOJİ

En son teknoloji ürünü makinelere sahip olan DPC'nin baskı sırasındaki kan dolaşımı, yine üst düzeyde gelişmiş bilgisayar donanımlarıyla sağlanıyor. Üretimle ilgili her türlü bilgi ve gelişmeye, bilgisayar ortamında anında ulaşılabiliyor. DPC toplam 26 bin metrekare yeşil alanlı 76 bin metrekarelik bir arsa üzerinde, 16 bin metrekarelik bir kapalı alanda kurulu. DPC'nin yalnızca ofis katının büyüklüğü 2 bin 659 metrekareye ulaşıyor. DPC'nin deposu 8 bin ton kağıt kapasiteli. Yıllık kağıt tüketimi 36 bin ton olan tesiste, yeni teknoloji ürünü makinelerle, kağıt firesinden de ciddi tasarruf sağlanıyor. Aynı anda 4 gazetenin baskısını yapabilen makinelerin tüm hatlarından saatte 180 bin adet baskı alınabiliyor. Bu üstün teknolojiyle DPC'de aynı anda 40 renkli, 56 siyah-beyaz sayfa olmak üzere tam dört gazete basılabiliyor.

Günde ortalama 265 kişiye yemek veren bir yemekhanesi bulunan DPC'nin 200 personelin ihtiyacını karşılayabilecek soyunma odaları da var. Tesis içinde gün boyu müzik yayını da yapılıyor. Doğal çevrenin korunması için her türlü düzenlemenin yer aldığı DPC'de evsel ve kimyasal atıklar arıtılarak yeşil alanların sulanmasında kullanılıyor.

Doğan Baskı Tesisleri, Ankara'da siyaset ve medyanın önde gelen isimleriyle liderleri buluşturan bir törenle açıldı. Açılışı yapan Cumhurbaşkanı Demirel kurdeleyi keserken, ‘‘5.5 trilyon sarf edilerek meydana getirilen bu tesisten hep beraber sevinç duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun’’ dedi. Kurdele kesiminde Meclis Başkanı Kalemli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Doğan Medya Grup Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yalçındağ ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan bulundu

Demirel: Türkiye için kazanç

Doğan Printing Center'ın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Demirel ve diğer liderler, tesisler için açılan Şeref Defteri'ni de imzaladılar. Demirel deftere, ‘‘Doğan Baskı Tesisleri ülkemiz için çok önemli bir kazançtır. Sayın Aydın Doğan'ı ve kendisine yardımcı olan arkadaşlarını tebrik ederim. Hayırlı, uğurlu olsun’’ diye yazdı. Törene katılan diğer liderler ise DPC için düşüncelerini şöyle ifade ettiler:

TBMM Başkanı Mustafa Kalemli: Gururlandık. Emeği geçenleri kutlarım. Hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle.

Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit: Teknik anlamda ‘baskı’yı en ileri ölçüde uygulayan; siyasal anlamda ‘baskı’ya ise en ön safta karşı koyan Doğan Grubu'nun yeni baskı tesislerinin hayırlı olmasını dilerim.

RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan: Ankaramızda Türkiye'nin en modern Doğan Baskı Merkezi'nin açılışını yapmaktan büyük bir kıvanç duyduk. Aydın Doğan Bey ve kıymetli arkadaşlarını tebrik ediyorum.

Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir: Doğan Medya Grubu’nun 21. asrın hazırlıkları çerçevesinde hazırladığı baskı tesisleri gurur verici bir yapıdır. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Turizm Bakanı İbrahim Gürdal: Asrın tesisini meydana getirenlere teşekkür eder, tesisin Türkiyemize, medya grubuna, çalışanlarına hayırlı uğurlu olması dilerim.

Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel: Doğan Medya Grubu'nun bu gurur verici tesisinin açılışını kutlar, hayırlı olmasını dilerim.

RP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül: Doğan tesislerinin Türkiye'ye getirdiği teknoloji devrimini hayranlıkla gördüm. Türk halkına hayırlı olasını temenni ederim.

DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci: Sayın Doğan ve tüm mensuplarına güzel tesisin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

ANAP Milletvekili Nejat Arseven: Bu tesis aracılığıyla Türkiyemize yapacağı hizmetlerden dolayı başta Sayın Aydın Doğan olmak üzere, tüm camiayı kutlarım.

DYP Milletvekili Köksal Toptan: Sayın Aydın Doğan ve arkadaşlarının ülkemizi dünya ile yarıştıracak bir büyük tesise de imza atması mutluluk verecek. Tesisin hayırlı olmasını diliyorum.

DYP Milletvekili Aykon Doğan: Tesisin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Mütevellisine en derin şükran ve tebriklerimi sunuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!