DP, Anavatan'dan destek istiyor

Güncelleme Tarihi:

DP, Anavatandan destek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 09:25

Birleşme ve ittifak görüşmelerinin sonuçsuz kalmasına rağmen, Demokrat Parti, Anavatan Partisi’nin il ve ilçe teşkilatlarından 22 Temmuz seçimleri için destek istiyor. DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan “Anavatan’ın en büyük ittifakı seçimden çekilmesi oldu, kendilerine teşekkür ederiz” dedi. Adan, gittikleri her yerde Anavatan Partisi il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek destek istediklerini bildirdi.

Anavatan Partisi ile birleşme ve ittifak konusundaki krizin ardından 22 Temmuz seçimleri için yoluna tek başına devam kararı alan Demokrat Parti, yaşanan sonuca rağmen, Anavatan Partisi’nden vazgeçmiyor. Seçim için yol haritasını ve seçmenin önüne koyacağı vaatleri belirleyen DP yöneticileri, gittikleri her il ve ilçede Anavatan Partisi’nin il ve ilçe teşkilatlarını da ziyaret ederek seçim için destek istiyorlar. DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Anavatan Partisi ile birleşme ve ittifak konusunda beklenen sonucu alamadıklarını ancak seçim sonrası için de ümitsiz olmadıklarını söyledi. Görüşmeler olumsuz sonuçlansa da Anavatan Partisi’nin seçime katılmamasının DP için olumlu bir gelişme olduğunu ifade eden Adan, “Anavatan’ın en büyük ittifakı seçimden çekilmesidir. Bu adımı attıkları için Anavatan Partisi’ne teşekkür ederiz.”dedi. Adan, kendisinin ve diğer parti yöneticilerinin gittikleri her yerde Anavatan Partisi il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ettiğiklerini belirterek “Birleşme şimdilik olmasa da DP olarak Anavatan Partisi teşkilatlarından seçim için destek istiyoruz.Ve bu desteğin geleceğine de inanıyoruz” dedi.

DP AŞ, İŞ VE DEMOKRASİ VAADEDECEK

Seçim startını 20 Haziran’da Antalya’dan verecek ve 18 Mayıs’ta da adaylarını görücüye çıkaracak olan Demokrat Parti, bir yandan da seçim hazırlıklarını sürdürüyor. Seçmenin karşısına “Aş, İş, Onurlu yaşam”, “Yarınlar Türkiye’nin”, “Kutuplaşma değil bütünleşme”, “Söz dinleyen değil sözü dinlenen Türkiye” sloganları ile çıkacak olan DP, iktidar olması halinde eğitim reformu gerçekleştireceği, çiftçinin yüzünü güldüreceği ve ekonomide "özlenen iyileşme"yi sağlayacağı mesajı verecek. Toplam 26 ilde yapılacak mitinglerle halkla buluşacak olan Demokrat Parti’nin seçim meydanlarına taşıyacağı en önemli vaadi ise işsizlikle mücadele ve demokrasi olacak. DP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan da, demokrasi vaadiyle ilgili olarak “mevcut sistem büyük yanlışları, eksiklikleri olan bir sistem. İşte DP olarak biz bu sistemi yıkacağız. Halkı tekrar iktidara taşıyacağız” dedi. DP’nin ekonomi programında ise “IMF ile stand-by yapılmayacağı, özelleştirmelerin şeffaf olacağı, KOBİ’lere öncelik verileceği, mikrokredi uygulamasının yaygınlaştırılacağı, vergi yasalarının gözden geçirileceği ve vergi affı çıkarılmayacağı” yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!