Dostluk söleni

Güncelleme Tarihi:

Dostluk söleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk ve Yunan sanatçıların Marmara Bölgesi'ni etkileyen depremzedeler yararına önceki akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği yardım konseri dostluk şölenine dönüştü.

Depremzedelere yardım amacıyla düzenlenen ve ağırlıklı olarak gençlerin ilgi gösterdiği konserde, sanatçılar ve dinleyenler büyük bir dostluk korosu oluşturdu. Türkçe ve Rumca şarkılar hep bir ağızdan söylendi, dostluğun sıcaklığı geceyi ısıttı. Açıkhava'yı dolduran binlerce kişi dağıtılan Türk ve Yunan bayraklarını ellerinde dalgalandırarak, şarkılara tempo tuttu, halay çekti. Konserde önce Türk sanatçılar sonra da konuk Yunanlı sanatçılar sahneye çıktı. Halit Kıvanç'ın sunuculuğunu üstlendiği konserde Moğollar, Kenan Doğulu, Ciguli, Grup Destan, Fedon, Burcu Güneş, Nükhet Duru ve Neco ile Angelos Dionisiu, Natasa Theodopidu ve Andonis Remos, şarkılarıyla dinleyenleri coşturdu. Ciguli'den önce sahneye çıkan POPSAV Başkanı Neco, Ajda Pekkan'ın konsere katılmaması hakkında ‘‘Biz sanatçılar aklımızı başımıza toplamalı ve birbirimizi küçük görmemeliyiz. İnsanları en onurlandıran şey alçak gönüllülüktür’’ dedi. Andonis Remos ise, konserde elindeki kağıda bakarak ‘‘Memleketim’’ şarkısını Türkçe söyleyerek büyük alkış aldı. Remos ayrıca Yunanistan'da yaşanan deprem felaketinde yardımlarına koşan AKUT üyeleri adına Nasuh Mahruki'ye teşekkür plaketi verdi. Konserin sonunda bütün sanatçılar bir araya gelerek, sevilen şarkıları seslendirdi.

Konser gece 01.00’de bitti

POPSAV ve Dost Müzik'in ortaklaşa düzenlediği ve biletleri 3 milyon liradan satılan konserin geliri depremzedelere bırakıldı.

Konser saat 21.00'de başladı, 01.00'e kadar sürdü.

TGRT ve Yunanistan'ın en çok izlenen kanalı Antena, konseri canlı yayınla izleyicilerine ulaştırdı.

Konserde Yunanlı sanatçılardan önce Angelos Dionısiu, sonra Natasa Theodopidu ve son olarak da Andonis Remos sahneye çıktı.

Andonis Remos, konserde elindeki kağıda bakarak ‘‘Memleketim’’ şarkısını Türkçe söyleyerek büyük alkış aldı.

Sanatçılar konserden sonra Hammam Bar'a giderek eğlendi.

Neco'nun kızı Ayşe Özyılmazel saat 03.30'a kadar süren gece boyunca Andonis Remos'a eşlik etti. Özyılmazel, ‘‘Ben nişanlıyım, sadece Remos'a yardımcı oluyorum’’ dedi.

Konserde sahneye çıkan Destan grubunun solisti Mehmet Hakan, Hammam'a nişanlısı Fatma ile geldi. Hakan, ekim ayının sonunda evleneceğini söyledi.

Nükhet Duru, iki yırtmaçlı, siyah dekolte elbisesiyle dikkat çekti.

POPSAV konsere katılan bütün sanatçılara birer teşekkür plaket verdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!