Dördü de idama gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Dördü de idama gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adları yasak aşk cinayetlerine karışan 4 genç kadın ölüm cezasıyla karşı karşıya.

Biri İstanbul, üçü Bursa Ağır Ceza Mahkemeleri' nde yargılanan ve yasak aşk yüzünden ellerini kana bulayan 28 yaşındaki Hanife Kulaksız, 21 yaşındaki Şengül Bakır, cezaevinde kız çocuğu dünyaya getiren 18 yaşındaki Sevgül Demiray ile 24 yaşındaki Gülsüm Bulut'un idamları isteniyor.

Sharon Hanife'nin akli dengesi yerinde

‘‘Temel İçgüdü’’ filminden esinlenip sevişirken bağladığı kocasını bıçakla delik deşik edip cesedini yakan Hanife Kulaksız'ın akli dengesinin yerinde olduğu belirlendi. İstanbul'da idam istemiyle yargılanan genç kadın cinayeti tek başına işlediğini tekrarladı. Görümcesi ise önceki duruşmada, ‘‘Hanife'nin, Yılmaz isimli bir gençle ilişkisi vardı. Cinayeti birlikte işlediler’’ iddiasında bulunmuştu. Karar aşamasına gelen duruşma ertelendi.

Öldürdü, ‘‘Sevgilim azmettirdi’’ dedi

Kocasını gezmek bahanesiyle Bursa'ya getiren Kütahyalı Şengül Bakır, cinayetini ormanda işledi. Genç kadın, kocası Metin Bakır'ı sevişmek için Uludağ'da bir ağaca bağladı. Seviştikten sonra da eşarbıyla boğarak öldürdü. Şengül Bakır, zaman zaman kocasıyla üçlü seks yaptığı sevgilisi Nazmi Kandemir'in kendisini suça azmettirdiğini ileri sürdü. Bursa'da yargılanan Bakır'la ilgili karar için Adli Tıp raporu bekleniyor.

Kürtaj parası için genç kızı boğdu

Sevgül Demiray, 11 ay önce ev sahiplerinin kızı Seyhan Demir'i evine davet etti. Demiray, sevgilisi İbrahim Kınık'la birlikte bileziklerini aldıkları nişanlı Demir'i boğarak öldürdü ve cesedi mezarlığa attı. 45 milyon liralık kürtaj parasını bulabilmek için ellerini kana bulayan Demir, idamla yargılandığı mahkemede sevgilisini suçladı. Kınık ise suçu genç kızın üzerine attı. Bursa'daki duruşma eksik belge nedeniyle ertelendi.

Kaçıran adamı sevgilisiyle öldürdü

İnegöl'de 10 ay önce işlenen cinayetin idamla yargılanan kahramanı ise 24 yaşındaki Gülsüm Bulut. Kendisini zorla kaçırdığını söylediği 38 yaşındaki Ahmet Demirkıran'ı, birlikte yaşadığı Siyamettin Kılıç'la beraber öldürmekle suçlanan Bulut, ‘‘Bu kişiyi ağır tahrik altında Siyamettin öldürdü. Ben sadece yanında bulundum’’ dedi.

Bulut ve Kılıç'ın birlikte yargılandığı Bursa'daki duruşma, eksik deliller nedeniyle ertelendi.

Adım adım sona doğru

Kocasını sevişirken öldüren ve cesedini yakan Hanife Kulaksız, 3 hafta Adli Tıp'ta kaldı. Akli dengesinin yerinde olduğu belirlenen Kulaksız'ın, cinayeti sevgilisiyle işlediği iddia ediliyor.

Kocasını eşarbıyla boğdu

21 yaşındaki Kütahyalı Şengül Bakır, kocasını öldürmek için plan yapıp Bursa'ya gitti. Uludağ'da ağaca bağladığı kocasıyla sevişen ve ardından da öldüren Şengül Bakır, mahkeme kararını bekliyor.

Cezaevinde doğum yaptı

Kürtaj parası için ev sahibinin nişanlı kızı Seyhan Demir'i boğarak öldürdüğü iddia edilen 20 yaşındaki Sevgül Demiray, cezaevinde doğum yaptı. Demiray suçu sevgilisinin üstüne atıyor.

Suçu kabul etmiyor

Kendisini kaçıran adamı öldürmekten idamı istenen 24 yaşındaki Gülsüm Bulut suçu kabul etmiyor. Cinayeti birlikte yaşadığı adamın işlediğini söyleyen genç kadın, ‘‘Ben sadece yanlarındaydım’’ diyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!