Donuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Donuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2011 00:00

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı dün Ankara ve İstanbul’u da etkisi altına aldı.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

TÜRKİYE'DEN KAR MANZARALARI / FOTO GALERİ

İSTANBUL'DA BEKLENEN KAR YAĞDI / WEB TV 

İl il hava ve yol durumları şöyle:

İstanbul: Fırtına şeklinde esen poyrazın hızı Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 66, Atatürk  Havalimanı’nda 72, Çatalca’da da 108 kilometreyi buldu.
İDO’nun bazı dış hat seferleri ile Kadıköy ve Avcılar seferleri iptal edildi. Buzlanmaya karşı 700 ton tuz kullandı. 193 evsiz vatandaş misafir edildi.

Ankara: Kar yağışı nedeniyle hamileler, emziren kadınlar, kalp, böbrek yetmezliği, tansiyon hastaları ve engelli kamu personeli dün ve bugün idari izinli sayıldı. Konya karayolunun Ahiboz mevkisinde zincirleme kazada 1 ölü, 15 yaralı.

İzmir: Kar yağışı daha çok İzmir-Manisa arasında etkili oldu. Kemalpaşa ilçesi yakınlarında, fırtına ve yoğun kar yağışından dolayı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği yolcu otobüsü, şarampole yuvarlandı. 23 kişi yaralandı.

Bolu: D-100 karayolunun dağ kesiminde tipi ulaşımı olumsuz etkiledi. Bolu’da 8 Gerede ilçesinde 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Kartepe’de kar kalınlığının ise 1.5 metreyi buldu.

Çanakkale: Hızı saatte 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Kabatepe-Gökçeada hattında iki gündür sefer yapılamıyor.

Marmara Denizi: 41 gemi geceyi Şarköy’de geçirdi. Fırtına nedeniyle Erdek-Marmara Adası ile Erdek-Tekirdağ arasındaki seferler iptal edildi.

Eskişehir: Mahmudiye’de kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu.

Haberin Devamı

Bursa: Bursa ve çevresinde dünden beri etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bursa Valiliği, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatilini bir gün daha uzattı. İl genelindeki tüm resmi ve özel okullar yarın da tatil yapacak.

Düzce ile Akçakoca arasındaki D-655 Karayolu’nun Hiciz, Şifalı Su ve Tepeköy mevkiilerinde yoğun kar yağışı nedeniyle araçların kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Düzce, Akçakoca ve Zonguldak arasında ulaşımı sağlayan yolun ulaşıma açılması için Karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Bolu Dağı’nın Tem ve D-100 Karayolu geçişlerinde ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Zaman zaman kayan araçlar ulaşımı aksatıyor. Yoğun kar yağışı devam ediyor.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar - Ankara karayolu ulaşıma kapandı

Afyonkarahisar'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar- Ankara karayolunun 60 ve 70’inci kilometreleri arası ulaşıma kapandı.

Afyonkarahisar’da 2 gündür etkili olan kar yağışı, eğitimin ardından ulaşımı da olumsuz etkiledi. Afyonkarahisar- Ankara karayolunun 60 ve 70’inci kilometrelerinin kar ve tipi nedeniyle kapandığı kaydedildi. Şehir otogarından Ankara’ya gidecek otobüslerin kalkışına izin verilmediği belirtildi.

Afyonkarahisar- Antalya, Afyonkarahisar- Kütahya ve Afyonkarahisar- İzmir yolunda da tipi nedeniyle araç sürücülerinin güçlükle ilerleyebildikleri kaydedildi.

İl merkezinde ise belediye ekipleri tuzlama çalışmalarına ağırlık verdi.

Tatil edilen okullar

Haberin Devamı

Düzce, Bolu, Bursa, Balıkesir, Karaman, Çankırı, Kırıkkale, Isparta, Niğde ile Afyonkarahisar’ın genelinde; Bilecik'in Pazaryeri, Tekirdağ’ın Çorlu ve Çerkezköy, Denizli’nin Bekilli, Kale ve Çivril, Kırklareli’nin Demirköy, Çanakkale’nin Bayramiç, Çan ve Yenice, Kütahya’nın Aslanapa, Altıntaş ve Dumlupınar, Samsun’un Ladik, Zonguldak'ın Devrek, Eskişehir’in Sivrihisar, Burdur il merkezi ile Gölhisar, Çeltikçi, Çavdır, Tefenni ve Altınyayla, Mersin'in Çamlıyayla ile Antalya'nın Akseki ilçelerinde ve Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde de eğitime bir gün ara verildi. Konya'da da bugün ve yarın okullar tatil edildi.

Meclis erken kapandı

ANKARA’da hayatı felç eden kar yağışı Meclis’in de erken kapanmasına neden oldu. Saat 20.00 kapanması öngörülen Meclis Genel Kurulu çalışmaları kar yağışının şehirdeki trafiği olumsuz etkilemesi nedeniyle 45 dakika erken bitti. Milletvekilleri Meclis’ten çıkmakta güçlük yaşadı.

Haberin Devamı

ANKARA'DA HASTA PERSONELE İZİN

ANKARA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI / FOTOGALERİ

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KAR ALARMI

İZMİR'E BİLE KAR YAĞDI / FOTO GALERİ

SARIKANATLAR SU YÜZÜNE VURDU 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!