‘Döngel Karhanesi’ filmi gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Döngel Karhanesi’ filmi gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2009 22:53

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından bir geneleve el konulmasını anlatan ‘Döngel Karhanesi’ adlı film, Kahramanmaraş'ta gerçek oldu.

Kahramanmaraş 4'ncü İcra Müdürlüğü, borçlarını ödemediği için haczedilen genelevi satışa çıkardı. Kahramanmaraş 4'ncü İcra Müdürlüğü'nün bir fıkrayı andıran satış ilanı, dün basın organlarında yayınlandı. İlanda, Kahramanmaraş 2'nci Tapu Müdürlüğü'ne 1461 ada, 146 parselde kayıtlı 980 metrekarelik alanda kurulu taşınmazın satılacağı belirtildi. Binanın 1985 yılında yapıldığı belirtilen ilanda, taşınmazın 11 oda, tuvalet, polis noktası, kamelya ve ambarlardan oluştuğu vurgulandı.

AÇIK ARTTIRMAYLA SATILIK GENELEV

Binanın özelliklerinin ayrıntılı olarak anlatıldığı satış ilanında, binanın halen genelev olarak kullanıldığı yazılarak, ‘Halihazırda taşınmaz genelev olarak kullanılmaktadır’ denildi. İlanda, ayrıca genelevin muhammen bedeli olarak bilirkişilere rapor hazırlattırıldığı ve bilirkişilerin tespiti üzerine ortalama bedelin 338 bin 983 TL olarak belirlendiği kaydedildi. Genelevin satışına ilişkin ihalenin 14 Nisan'da açık arttırma ile yapılacağı, ilgilenenlerin şartnameyi icra müdürlüğünden alabilecekleri de bildirildi.

FİLME KONU OLDU

Devletin genelev sahibi olması ‘Döngel Karhanesi’ isimli filme konu olmuştu. Gösterime girdiği 2005 yılında, kamuoyunda büyük yankı uyandıran filmde, bir genelev sahibinin bankadan aldığı krediyi geri ödeyememesi nedeniyle, TMSF'nin bilmeden el koyması anlatılmıştı. Ankara'dan işletmeyi kara geçirmek için görevlendirilen memur, ‘Döngel Eğlence Tesisleri'nin bir genelev olduğunu öğrenmesi ve burayı karhaneye dönüştürme çalışmaları sürecinde yaşananları konu edilmişti. Gösterime girdiği dönemde tartışma yaratan filmde, Metin Akpınar, Ahmet Uğurlu, Zafer Ergin, Şenay Gürler, Fadik Sevin Atasoy'un yanı sıra Zekeriya Beyaz da rol almıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!