Domuz gribinden 2 günde 6 ölüm

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribinden 2 günde 6 ölüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2009 00:00

Domuz gribine bağlı ölümler hızlanıyor. Dün Türkiye’de domuz gribine karşı aşılama başlarken, üç ölüm haberi daha geldi.

Haberin Devamı

13 YAÅžINDAKÄ° BETÃœL DOMUZ GRÄ°BÄ°NDEN HAYATINI KAYBETTÄ° / WEB TV Â

Åžanlıurfa’da dört yaşındaki Elif Fırathan, Ä°stanbul’da 13 yaşındaki bir kız çocuÄŸu ile Ankara’da 65 yaşındaki  AyÅŸe Güler domuz gribinden can verdi.    Â

ÅžANLIURFA’da dört yaşındaki Elif Fırathan, Ä°stanbul’da 13 yaşındaki bir kız çocuÄŸu ile Ankara’da kronik hastalığı bulunan 65 yaşındaki AyÅŸe Güler’in domuz gribi nedeniyle hayatını kaybetmesiyle, Türkiye’de ÅŸimdiye kadar A H1N1 virüsünden ölenlerin sayısı dokuza yükseldi.   Â
  Â
Zatürre teşhisiyle çarşamba günü hastaneye yatırılan Elif Fırathan’ın (4) ölümünün H1N1 virüsünden kaynaklandığı dün netlik kazandı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İstanbul’da tedavisi devam eden 13 yaşındaki 8. sınıf öğrencisi bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini bildirdi. Üç gün önce evinde yüksek ateş nedeniyle fenalaşan Ayşe Güler’de kaldırıldığı Başkent Hastanesi’nde öldü. Güler’in yapılan testlerde H1N1 virisü kaptığı ve domuz gribinden öldüğü açıklandı. Bu arada, Adıyaman Devlet Hastanesi’nde dün ölen 20 yaşındaki Aykut Zeynal Ay’ın cesedi, otopsi için Malatya’ya götürüldü. Ay’ın domuz gribinden ölüp ölmediği, kan örneklerinin tahlilinden sonra kesinlik kazanacak.

İki ölüm aynı  hastanedeydi

Pazar günü Konya’da yaşamını yitiren 22 aylık Emine Duygu Gündüz 07.25’te Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, beyin felci hastası Burak Kuş (14) ise aynı gün aynı hastanede ölmüştü.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 32 kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bu kişilerden durumu ağır olan 8’inin tedavisi yoğun bakım ünitelerinde sürüyor. Tunceli’de kimlikleri açıklanmayan iki kardeşte domuz gribi virüsüne rastlandığı ve tedavilerinin evlerinde sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

10 GÃœNDE 9 KAYIP

/images/100/0x0/55ea4af9f018fbb8f876768e

24 EKÄ°M - ANKARA
Mustafa Güneş (29)
29 EKÄ°M - DÄ°YARBAKIR
BeÅŸire Bozkurt (Hamile - 34 )
29 EKÄ°M - KONYA
Ümmü Sezgin (37)
1 KASIM - ANKARA
DurmuÅŸ Ä°lhan (27)
2 KASIM - KONYA
Duygu Gündüz (22 aylık)
Burak KuÅŸ (14)
2 KASIM - ÅžANLIURFA
Elif Fırathan (4)
2 KASIM - Ä°STANBUL
13 yaşındaki kız öğrenci
2 KASIM - ANKARA
 Ayşe Güler (65)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!