Domates 7 TL! Olumsuz hava koşulları domatesi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Domates 7 TL Olumsuz hava koşulları domatesi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 20:57

Olumsuz hava koşullarından etkilenen domates fiyatları, 7 TL’ye kadar çıktı. Kış aylarının meydana getirdiği olumsuzluklar sebze fiyatlarını da vururken, bu durum en çok domates fiyatlarına yansıdı.

Haberin Devamı

Her gün kahvaltı ve yemek sofralarında mutlaka bulunan domates, olumsuz hava koşullarından etkilendi. Son günlerdeki yoğun kar yağışları ve dondurucu soğuklar, vatandaşların sofralarından eksik etmediği domates fiyatlarını vurdu.

Üretimin talebi karşılamaması ve hava koşulların üreticiyi etkilemesinden dolayı fiyatların yükseldiği pazarlarda domatesin kilogramı 6 TL’den alıcı buluyor. Şehir merkezinde kurulan bazı semt pazarlarında ise, domates 7 TL’den satılıyor.

Kış aylarının domatesin mevsimi olmamasından dolayı, domates seralarda üretiliyor. Hava koşullarının sertleştiği şu günlerde, seralarda yeterince domates üretilemiyor. Tüketimi karşılayacak üretimin olmamasından dolayı, ihtiyacı karşılayacak kadar domates yok. Bu sebepten dolayı da domates fiyatları artış gösterdi. Olumsuz hava şartları domates fiyatlarının yükselmesinde etkili oluyor. 

Haberin Devamı

Domates 7 TL Olumsuz hava koşulları domatesi vurdu

BAKMADAN GEÇME!