Dolandırılma vakası

Güncelleme Tarihi:

Dolandırılma vakası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Boğaz'dan geçerken yolcuların ‘S.O.S.’ pankartı açtığı Ukrayna gemisinde ticari anlaşmazlık nedeniyle isyan çıktığı belirlendi. İstanbul'dan Odesa'ya hareket eden gemideki 530 yolcunun, 23 gün için 7 ülke ve 12 limanı kapsayan gezinin kısa kesilmesine kızdıkları anlaşıldı.

Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan 530 yolcusuyla Odessa'ya giderken Çanakkale Boğazı girişinde ‘S.O.S. Help’ pankartı açılan Ukrayna bayraklı ‘Taras Shevchenko’ adlı gemi, dün sabah ülkesine dönmek üzere İstanbul'dan demir aldı. Bir yolcunun sahil güvenlik ekibine meşrubat kutusu içinde ulaştırdığı ‘Tehlike içindeyiz’ mesajlı mektuba rağmen gemideki yolcuların acentenin taahhüt ettiği 23 günlük 7 ülke ve 12 limanı kapsayan seyahati ‘Su alıyoruz’ gerekçesiyle kısa kesmesine isyan ettikleri ortaya çıktı. Yolcular, şirketin yolculardan toplam 1 milyon dolar para aldığını belirterek, ‘‘Dolandırıldık. Bu şirket bunu daha önce de yaptı’’ dediler. ‘Keyif turu’nun ‘Zoraki tur’a dönüştüğünü savunan yolcular, seyahat acentesinin bu tavrını protesto için açlık grevine başladıklarını da söylediler.

GEMİ SU ALIYOR DİYE DÖNMÜŞ

Gemideki 530 yolcudan sadece 20'sinin Azeri oldukları, çoğunluğunu çocuk, kadın ve yaşlıların oluşturduğu diğerlerinin ise Rusya, Ukrayna, Moldavya ve Almanya vatandaşı oldukları öğrenildi. Gemi çevresinde kendilerine soru yönelten gazetecilere güverteden sarkarak yanıt veren yolcular, seyahat acentesi tarafından dolandırıldıklarını öne sürdüler. Yolcular kendilerinden 7 ülkedeki 12 limana yapılacak 23 günlük tur için 1500-2300 dolardan 1 milyon dolar alındığını belirterek sadece Pire Limanı'na uğrayıp burada 5 gün tutulduktan sonra ‘Gemi su alıyor’ bahanesiyle dönüşe geçtiklerini anlattılar. Yolcular, iki gündür gemi telefonlarının kesildiğini, dış dünyayla hiçbir bağlantı kuramadıklarını da ifade ettiler.

SAĞLIK SORUNU YOK

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Sağlık Denetleme Merkezi Tabipliği'nden Sorumlu Tabip Dr. Selçuk Başyurt ile aynı birimden 4 doktordan oluşan ekip, gemiye çıkarak sağlık kontrolü yaptı. Kontrolden sonra bir açıklama yapan Dr. Başyurt, kamaralar ve revirde hasta olmadığını yolcuların da sağlıkla ilgili şikâyetleri bulunmadığını söyledi. Dr. Başyurt, sorunun ticari bir anlaşmazlıktan kaynaklandığını bildirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!