Doktorun, ayaklanma planı da varmış!

Güncelleme Tarihi:

Doktorun, ayaklanma planı da varmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

ALPARSLAN Türkeş'in tutuklu hasta olarak kaldığı Ankara Askeri Mevki Hastanesi'nde 3.5 yıl doktorluğunu yapan Tabip Yüzbaşı Selim Kaptanoğlu, o dönemde konuşulan, ancak uygulamaya konulmayan asker destekli ‘Ülkücü Halk Ayaklanması’ planını da Hürriyet'e anlattı.

Kaptanoğlu, ülkücü subaylar olarak Türkeş'e, ‘‘Bizim zayıf olduğumuz Diyarbakır, Mardin, Hakkári gibi illere ülkücü subayların tayinini yaptıralım. Böylece, oralara askerle hákim olalım. Diğer yerlerde halkı biz teşkilat olarak harekete geçiririz. Yeter ki, siz hareketi başlatın’’ teklifi götürdüklerini söyledi.

Türkeş'in planı kabul etmediğini belirten Kaptanoğlu, şunları anlattı:

‘‘Komünistler bireysel terörde, biz toplumsal terörde üstündük. Sıvas, Malatya, Erzincan olayları ile bu kanıtlandı. Ülkücülerin halkı harekete geçirme şansı daha yüksekti. Endonezya hareketi gibi kanlı bir hareket olur, ülkücüler iktidar olurdu. Ama, Türkeş bunu istemedi. Türkeş, armut pişsin, ağzıma düşsün istedi. Ama, müsaade etmediler işte. Türkeş isteseydi, 10 defa ihtilal de yapılır, iktidar da olunurdu. Bu konuda ikna edemedik.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!