Doktora saldıran tutuklanacak

Güncelleme Tarihi:

Doktora saldıran tutuklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2016 02:01

Van'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İrfan sahibi bölge insanı teröre karşı dimdik ayakta olduğunu bir kez daha gösterdi. Hiçbir vatandaşımızı teröre ve şiddete teslim etmeyeceğiz. Bazıları hoşlanmasa da ben sizin ‘Biji Serok Ahmet’ deyişinizi seviyorum. Allah bizi ayırmasın” dedi. Davutoğlu özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BU BAHAR BARIŞ
“Nevruz öncesi baharın müjdesini Van’dan vermek istiyorum. Bazıları bu bahar olaylar olacak diyorlar, ancak bu bahar inşallah dağlarımız, şehirlerimiz, barış, huzur, sevinçle, mutlulukla karşıladığı bir bahardır. Her bir vatandaşlarımızla buluşacağız, ne barikatlar, ne bombalar devletin milletiyle buluşmasına engel olamayacaktır. Batı’nın derdi sıkıntısı bizi ne kadar ilgilendiriyorsa, Doğu’nun da o kadar ilgilendiriyor. Emin olunuz Türkiye bu zor günleri geride bırakacak. Türkiye demokrasiden, hukuktan, barıştan, kardeşlikten asla vazgeçmeyecek.

DAHA GÜZEL OLACAK
Deprem felaketinden sonra Van'da nasıl konut inşa ettiysek, Cizre ve Sur'u yeniden inşa edeceğiz. Açıkta tek bir vatandaş bırakmayacağız. Van depreminden sonra kimse aç ve açıkta kalmadı. İşte göreceksiniz en kısa zamanda yeni Silopi, yeni Cizre ve yeni Sur eskisi gibi daha güzel olacak. En kısa zamanda terörün yangın yerine çevirdiği yerleri imar edeceğiz. Onların yıktıkları yerleri çok görkemli bir şekilde inşa edeceğiz. Van bizim yüreğimizde bir aşktır. Hiç bir kırık gönül istemiyoruz. Terör gönülleri yıkmak içi varsa biz de imar ve inşa için varız. Hiçbir vatandaşımızı teröre ve şiddete teslim etmeyeceğiz. Bazıları hoşlanmasa da ben sizin ‘Biji Serok Ahmet’ deyişinizi seviyorum. Allah bizi birbirimizden hiç ayırmasın. Allah bu topraklar üzerinde bu bayrağı hiç eksik etmesin.

İSTİKLAL MARŞI OKUNDU
(İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin yıl dönümünü hatırlatarak) Silopi’de yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Geçen cuma namazını da Silopi’de kıldık. Son yaptığımız operasyonlarla rahat bir nefes alan Silopi halkımızla kucaklaştık. Tabur komutanımızın eşi Lütfiye Ekinci’nin Silopili çocuklara öğretmenlik yaptığını duyunca çok mutlu oldum. Sınıfını ziyaret ettim. Okulda hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyarak bizi karşıladılar. Silopili çocukları alnından öpüyorum.” (Davutoğlu’nun konuşması sırasında hastanenin açılışı için toplanan kalabalık da İstiklal Marşı’nı okudu.)

TEŞEKKÜR EDİYORUM
Konya’ya duyduğu aşkı Van’a duyduğunu belirten Davutoğlu şöyle dedi: “Yüreğimizdeki Van aşkını silebilirler mi? Bizi bir araya getiren sizin yüreğinizdeki al bayrak aşkını silebilirler mi? Bu teröristlere meydanı bırakmadığınız için sizlerle gurur duyuyoruz. Terör çağrılarını boşa çıkardığınız için teşekkür ediyorum. Şiddete kavgaya hayır dediğiniz için sizleri tebrik ederim. Karamsarlığa, kana, kine, öfkeye hayır dediğiniz için umudu büyüttüğünüz için teröre destek verenlerin rüyalarını boşa çıkardığın için size minnettarız.”

SAĞLIKÇILARA ŞİDDETE TUTUKLAMA
Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’nun katılımıyla Van’da gerçekleştirilen Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliğinde 23 hekime, başarılarından dolayı teşekkür belgesi ve sertifika verildi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek için düzenlemeler yapılacağını belirten Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi: "Sağlık çalışanlarını tehdit edenler ve sağlık çalışanlarına hakaret edenler tutuklanacak. Hekim ve diş hekimlerinin emekli aylıklarını 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerimizin aylıklarını 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkaracağız. Emeklilik yaşı 67'ye çıkarılacak. Sağlık çalışanlarımız tuttuğu nöbet saatine göre 90 güne kadar fiili hizmet zammından yararlanacaklar. Sağlık çalışanları 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde edebilecek." Davutoğlu, ayrıca Sağlık Bakanlığı’nca yaptırılan ve 130 milyon liraya mal olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kardiyoloji ve KVC Hastanesi’nin bulunduğu 500 yataklı hastanenin açılış törenine de katıldı. 

BAKMADAN GEÇME!