Doktora kurşun

Güncelleme Tarihi:

Doktora kurşun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zehirlenen bir çocuğun ölümünden sorumlu tutulduğu iddia edilen Dr. Özlem Süoğlu, kimliği belirsiz bir kişi tarafından otomobilinin içinde kurşunlandı. Doktor olan eşi tarafından getirildiği Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde ameliyat edilen Süoğlu hayati tehlikeyi atlatamadı.

İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Ana Bilim Dalı'nda görevli Doktor Özlem Süoğlu dün sabah aynı hastanede görevli doktor eşi ve çocuğu ile birlikte Kadıköy, Göztepe'deki evinden çıkışında silahlı saldırıya uğradı. Göğsünden vurulan Doktor Süoğlu, ağır yaralanırken bir kurşun da oğlunun bulunduğu arka kapıya isabet etti. Doktorun 6-7 ay önce ilaç içerek zehirlenen bir çocuğun ölümünden sorumlu tutularak, ailesi tarafından tehdit edildiği iddia edilirken, Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu dedektifleri çok yönlü soruşturma başlattı. Tepegöz Sokak, Tümiş Çıkmazı 49 numarada oturan 31 yaşındaki Doktor Özlem Süoğlu ile aynı hastanede Kulak Burun Boğaz Servisi'nde görevli eşi Doktor Yusufhan Süoğlu, dün sabah saat 06.45'de işe gitmek üzere çıktı. Hastanenin kreşine bırakacakları 2.5 yaşındaki çocukları Yiğit'i kucağına alan Yusufhan Süoğlu, önden çıkıp oğlunu arkadaki koltuğuna yerleştirdikten sonra 34 NVR 81 plakalı Opel Astra otomobilini çalıştırdı. Bir kaç dakika sonra dışarı çıkan Doktor Özlem Süoğlu, tam otomobilin kapısını açacağı sırada 30-35 yaşlarında esmer tenli şahıs hiçbir şey söylemeden silahını çekerek ateş açtı. İlk kurşun Yiğit'in oturduğu arka sağ tarafın kapısına isabet etti. Neye uğradığını şaşıran Özlem Süoğlu, müdahale etmeye fırsat kalmadan ikinci kurşunla göğsünden vuruldu.

TEHDİT İDDİASI

Eşkali belirlenen saldırganın yakalanması için çalışmalara başlayan Cinayet Bürosu dedektifleri, genç kadının 6-7 ay önce saç ağartmak için kullanılan bir ilacı içerek zehirlenip, hastaneye getirilen bir çocuğun ölümünden sorumlu tutulduğu iddialarını soruşturmaya girişti. 7 yıllık doktor olan, 2 yıldır da uzman olarak görev yapan Süoğlu'nun bu çocuğun ölümünden sonra ailesi tarafından tehdit edildiği iddiaları ortaya atıldı. Olaydan hemen sonra hastaneye koşan genç kadının babası Bahri Durmaz ile annesi Ülker Durmaz da endişe içinde ameliyatın bitmesini bekledi. Yaklaşık 3 saat süren ameliyattan sonra Doktor Özlem Süoğlu, ambulansla görev yaptığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Gelecek Pazartesi günü vatani görevini yapmak üzere Amasya'ya gideceği bildirilen Doktor Yusufhan Süoğlu'da eşinin başında ambulansla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gitti. Kızlarının bir hastanın ölümünden sorumlu tutulduğu için saldırıya uğradığı iddialarını yalanlayan Bahri Durmaz ile Ülker Durmaz, ‘‘Hiçbir doktor hastasını bilerek öldürür mü? Bu tür iddialar yalan’’ dediler. Hastane yetkilileri de böyle bir olayın meydana gelmediğini iddia ettiler.

İŞADAMININ EVİNE BASKIN

Cinayet Bürosu dedektifleri, yaptıkları çalışmalar sırasında, doktoru tehdit ettiği öne sürülen Diyarbakırlı işadamı Kenan Beyaz'ın adını belirlediler. Beyaz'ın 4 yaşındaki oğlunun 7 ay kadar önce kuaförlerde saç ağartıcı olarak kullanılan ilacı içerek zehirlendiği ve kaldırıldığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kurtarılamayarak öldüğü belirtildi. Doktor Özlem Süoğlu'nun vurulmasından sonra hemen operasyonlara başlayan polisler Kenan Beyaz'ın adresini belirleyerek baskın düzenledi. Beyaz'ın izine rastlanmazken 3 yakınının gözaltına alındığı bildirildi. Polis yetkilileri saldırının ardında Kenan Beyaz'ın olması ihtimalinin ağırlık kazandığını, araştırmaların devam ettiğini bildirdiler.

Ateş edeni kovaladı

Silah sesi üzerine otomobilinden fırlayan Doktor Yusufhan Süoğlu hemen eşinin yanına koştu. Saldırgan Bağdat Caddesi'ne doğru koşmaya başladı. Bu arada genç kadının yakındaki bir apartmanda oturan ve sabah yürüyüşüne çıkan babası Bahri Durmaz saldırganı gördü. Tepegöz Sokağı'ndan Bağdat Caddesi'ne doğru koşan saldırganı bir süre kovalayan baba Bahri Durmaz, yakalayamayacağını anlayınca takibi bırakıp hemen kızının yanına koştu. Kanlar içindeki Özlem Süoğlu eşi ve çevreden yetişenlerin yardımıyla hemen Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Eşinin de katıldığı ameliyatla göğsündeki kurşun çıkarılan Süoğlu'nun hayati tehlikeyi atlatamadığı bildirildi.

Eşi ameliyat etti

Üç gün sonra askere gitmek için hazırlık yapan Doktor Yusufhan Süoğlu, gözünün önünde vurulan eşini hemen hastaneye kaldırdı. Ameliyatına da katıldığı eşi Özlem Süoğlu'nu daha sonra görev yaptıkları İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götüren Süoğlu, bir an olsun başından ayrılmadı. Saldırganın açtığı ateş sırasında ilk kurşunun, genç çiftin çocukları Yiğit'in oturduğu taraftaki kapıya isabet ettiği anlaşıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!