Doktor vekilden seçim kazandıracak öğütler

Güncelleme Tarihi:

Doktor vekilden seçim kazandıracak öğütler
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2011 09:26

CHP’nin doktor vekillerinden Sacid Yıldız, seçim kampanyası döneminde liderlere ve siyasilere seçim kazandıracak öğütlerde bulunarak, “Liderlerin profesyonel beslenme koçları olmalı. Ses telleri için sigara ve alkolden uzak durulmalı. Özellikle kalp ve şeker hastalığı olanlar profesyonel bir ekiple çalışmalı” dedi.

Haberin Devamı

Aynı zamanda doktor olan CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız, seçim döneminde liderlere ve siyasilere sağlıklı bir kampanya yürütmeleri için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

VEKİL HASTALIKLARI
Milletvekilleri arasında en çok şeker, kalp, tansiyon, gut hastalığının görüldüğüne dikkat çeken Yıldız, liderlere ve siyasilere şu uyarıları yaptı:
“Beslenmeye özel önem gösterilmelidir. Özellikle özel hastalığı olanlar profesyonel bir ekiple çalışmalıdır. Yağlı ve ağır yemeklerden uzak durulmalı. Sebze ve meyve tüketilmelidir. Bol sıvı alınmasına dikkat edilmeli.”

SES TELLERİ İÇİN SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURULMALI
Yıldız, seçim kampanyası döneminde ses tellerinin zarar görmemesi ve konuşma düzeninin bozulmaması için sigara ve alkolden uzak durulması gerektiğini de ifade etti.

ŞEKER HASTALARI ÖĞÜN ATLAMAMALI
Seçim döneminde iyi analiz yapabilmek ve konsantre olmanın önemli olduğunu belirten Yıldız, “Bunun için öğünler atlanmamalı. Aç olmamak çok önemli. Özellikle şeker hastaları bu konuya çok dikkat etmeli. Özel hastalıkları olanlar özel bir program da izleyebilir” dedi.

ARABA KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Seçim döneminde siyasilerin direksiyondan uzak durmasını isteyen Yıldız, “Mümkün olduğunca şoför koltuğuna bir başkası geçsin. Çünkü kampanya döneminde birçok yere gidileceğinden araba kullanmak hem yorar hem de sürekli telefon konuşmaları yapılacağından trafik kazalarına neden olabilir” diye uyardı.

SEÇMENLE POLEMİĞE GİRMEYİN
Stres konusunda da tavsiyelerde bulunan Yıldız, “Vatandaşla konuşurken sakin olun. Dinleyin. Tahammül gösterin. Polemiğe, tartışmaya girmeyin. Sabırla dinleyin. Aksi takdirde karşıdakiyle girilecek bir tartışma sinirleri bozar” dedi.

Haberin Devamı

GÜNEŞTEN KORUNUN
Havaların ısınmaya başladığına da dikkat çeken Yıldız, güneşten korunmak için yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı:
“Güneş gözlüğü ve şapka kullanılmalı. Güneş kremi sürülmeli. Pamuklu ve açık renkli giysiler tercih edilmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!