Doktor ve yeterli cihazın olmadığı ambulansta doğan bebek yaşayamadı

Güncelleme Tarihi:

Doktor ve yeterli cihazın olmadığı ambulansta doğan bebek yaşayamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2007 02:27

Malatya'nın Pütürge İlçesi'ne bağlı Alihan Köyü'nde, doğum sancıları tutan 18 yaşındaki Aysel Göktürk, kar nedeniyle yolda yavaş seyreden ambulansta doğum yaptı. Doktorun ve yeterli sağlık cihazının bulunmadığı ambulansta doğan bebek, kısa bir süre sonra hayata gözlerini yumdu.

Alihan Köyü'nde doğum sancıları başlayan Aysel Göktürk, eşi ve babası tarafından köy minübüsüyle Pütürge Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan kontrollerin ardından doktorlar, Göktürk'ün doğumunun Malatya Devlet Hastanesi'nde yapılmasına karar verdi.

Göktürk, hazırlanan bir ambulansla Malatya'ya doğru yola çıktı. Pütürge-Malatya arasındaki mesafe normal koşullar altında 1 saat sürerken kar yağışı ve yoldaki buzlanma nedeniyle 3,5 saat sürünce, Göktürk yolda doğum yaptı. Ambulanstaki sağlık cihazlarının yetersiz olması nedeniyle Göktürk'ün dünyaya getirdiği bebek, doğduktan kısa süre sonra hayatını kaybetti. Malatya Devlet Hastanesi'ne getirilen Aysel Göktürk, hastaneden içeriye taşınıken ise sedye rampasının karla kaplı olması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Aysel Göktürk'ün babası, çok üzgün olduklarını ve ambulansta doktor olmadığını söyledi.

Ancak genç kadının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!