Doktor binbaşı bebeği kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Doktor binbaşı bebeği kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'ın Kocaköy ilçesi Çaytepe köyüne giden, Askeri Hastane Kadın Doğum Uzmanı Doktor Binbaşı Cengiz Aydın, ölmek üzere olan 5 günlük bebeği kurtardı.

Annesi tarafından yüzüne bez örtülmesi nedeniyle nefes almakta zorluk çeken 5 günlük Nuri Çelik, köyü ziyaret eden Doktor Binbaşı Cengiz Aydın tarafından yeniden hayata döndürüldü.

Kocaköy İlçesi Çaytepe köyünde Askeri ve Yüksel Çelik çiftinin ilk çocuğu olan 5 günlük Nuri Çelik'i muayeneye giden Doktor Binbaşı Cengiz Aydın, yüzüne atılan bez nedeniyle bebeğin boğulmak üzere olduğunu gördü.

Susuz kalan 5 günlük Nuri, Binbaşı doktor Aydın tarafından boğulmaktan son anda kurtarıldı. İshal olan erkek bebek Nuri'ye ilaç vererek tedavi eden askeri doktor, köylü kadınlara çocukların yüzüne bez örtmemelerini tavsiye etti.

Binbaşı Aydın, ‘‘Çocukların yüzüne örtülen bezler nedeniyle zaman zaman boğulma vakaları oluyor. Bu nedenle kesinlikle çocukların yüzüne bez örtülmemesi gerekir’’ dedi. Annenin çocuğunu nasıl beslemesi gerektiğini de öğreten Aydın, çocukların daha sağlıklı büyütülmesi için de ailelerin daha dikkatli olmalarını önerdi.

Çocuğunu yeniden hayata döndüren Binbaşı Dr. Cengiz Aydın'a teşekkür eden genç anne Yüksel Çelik, ‘‘Çocuğumu Allah bana bağışladı. Binbaşı doktor eve gelmeseydi, belki çocuğum yaşamıyor olacaktı’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!