Doğum sancısı uçağı indirdi

Güncelleme Tarihi:

Doğum sancısı uçağı indirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 20:18

Emirates Hava Yolları'nda bulunan yolcunun doğum sancıları başlayınca Varşova-Dubai seferini yapan uçak Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Haberin Devamı

Varşova-Dubai seferini yapan Airbus 330 tipi yolcu uçağında bulunan Güney Koreli bir kadın yolcunun doğum sancısı İstanbul Atatürk Havalimanı'na acil indirtti.

Güney Kore vatandaşı Kim Jung Hwa adlı hamile yolcu Emirates Havayolları'nın Varşova-Dubai seferini yapan Airbus 330 tipi yolcu uçağında Ukraynalı eşi Marko ve bir çocuğu ile seyahat ederken doğum sancısı tuttu. Dubai aktarmalı Seul'e gidecek olan Güney Koreli yolcunun Türkiye hava sahasında doğum sancısı tutunca ilk müdahaleyi kabin görevlileri yaptı. Sancıları geçmeyen yolcu ile ilgili kokpit ekibi de bilgilendirildi.

Bunun üzerine İstanbul Atatürk Havalimanı Uçuş Kontrol Kulesi ile bağlantıya geçen uçağın kaptan pilotu acil iniş istedi. Uçağın acil inişi için havalimanı pistinde kalkışlar durduruldu.Kalkış yapılan 17-35 pisti uçak için inişe hazırlandı.Saat 18:40 da Atatürk Havalimanı'na inen uçakta ki Güney Koreli hamile yolcuya uçak içinde Port Clinic sağlık ekipleri müdahelede bulundu. Aprondan ambulansla alınan Güney Koreli yolcu daha sonra tedavisinin devamı için hastaneye götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!