Doğu'da kış, güneyde yaz

Güncelleme Tarihi:

Doğuda kış, güneyde yaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

Karakış, yurdun büyük bölümünü kasıp kavururken, yazdan kalma günlerin yaşandığı Akdeniz sahillerinde denize girenlere bile rastlanıyor.

Hafta sonu tatilleriyle birleştirilince 9 güne çıkan bayram tatilinde, yurdun büyük bölümünde çetin kış koşulları etkili oldu. Birçok yerde vatandaşlar evlerinden çıkamazken, Mersin ve çevresi son yılların en sıcak kışlarından birini yaşıyor. Akdeniz'in pırıl pırıl güneşinin yazı aratmadığı bu tatil günlerinde, piknik yerleriyle sahiller dolup taştı. Hava sıcaklığının gündüzleri 20-25 dereceye kadar çıkmasını fırsat bilen gençler, kış ortasında denize girerek yaz keyfi yaşadı. Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı turistik Kızkalesi Beldesi'nin kumsalları, denize giren ve kumsalda güneşlenenlerle dolup taştı.

DOĞUDA KAR VAR

Tatil süresince yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ise dünden itibaren doğuya kaydı. Uzun süredir yağışsız günler geçiren Van ve çevresinde, mevsimin ikinci karı yağdı. Bölgede etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bir süre devam edeceğini belirten meteoroloji yetkilileri, kent merkezinde 15 santime ulaşan kar kalınlığının yüksek yerlerde 1 metreyi aştığını söylediler. Karayolları ekipleri, bölgedeki tüm yolları açık tutmaya çalışırken, Van-Bahçesaray yolu dışında kapalı yol bulunmadığı bildirildi.

Tortum Çağlayanı buz oldu

Soğuklar Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olmaya devam ederken, bölgedeki göl, nehir ve çağlayanlar da buz kesti. Isının özellikle geceleri sıfırın altında 35 dereceye kadar düşmesi yüzünden, yazın gürül gürül akan Tortum Çağlayanı yıllar sonra buz tuttu. Yaz mevsiminde muhteşem bir görünüme sahip çağlayanın, buzlu hali de güzel bir görüntü oluşturdu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!