Doğu'da kar yolları kapadı

Güncelleme Tarihi:

Doğuda kar yolları kapadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2000 00:00

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor.

Dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, özellikle Van'ın Bahçesaray, Başkale, Gürpınar, Çaldıran ilçeleri, Hakkari'nin Yüksekova ile Bitlis'in Tatvan, Güroymak, Mutki ilçelerinde etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı, şehir merkezlerinde 20, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle, bölgede 120 dolayında köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten yetkililer, yol açma çalışmalarına, kar yağışının durmasından sonra başlanacağını söylediler.

Karayolları yetkilileri, bu sabahtan itibaren ulaşıma kapanan Çatak-Bahçesaray Karayolu'nun Karabet geçidinde çığ tehlikesi nedeniyle çalışma yapılamadığını bildirdiler.

Öte yandan, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Rize-Erzurum Karayolu Ovit Dağı, Bayburt-Çaykara Devlet Yolu Soğanlı Dağı, Araklı-Dağbaşı-Uğrak il yolunun Salmankas Dağı mevkileri, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yetkililer, Giresun-Şebinkarahisar Karayolu'nun Eğribel Dağı, Trabzon-Gümüşhane Karayolu'nun Zigana Dağı ve Gümüşhane-Erzincan Karayolu'nun Köse Dağı mevkilerinin kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanmaması için karayolları ekiplerinin aralıksız çalıştığını bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!