Doğuda hayat normale döndü

Güncelleme Tarihi:

Doğuda hayat normale döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Artık Ağrı Dağı’na çıkış serbest, ama zirveye varmak herkesin harcı değil

KUTSAL kitaplarda yer alan ve Nuh Peygamber'in gemisinin tufan sonrası oturduğu yükselti olarak bilinen 5137 metre yükseklikteki Ağrı Dağı'nda 12 yıl aradan sonra dağcılık etkinlikleri başladı. Artık Ağrı'ya çıkış serbest ama çıkmak zor. Çünkü Ağrı, kış mevsiminde geçit vermiyor.

Türkiye'nin en yüksek dağı olan, komşularımız Ermenistan ve İran'dan da görünen Ağrı Dağı, bölücü terör örgütü militanlarının yuvalanması nedeniyle turizme kapatılmıştı. Geçen ekim ayının başlarında İzmir'den gelen dağcı grubu, tam 12 yıl aradan sonra Ağrı'da ‘‘zirve yapma’’ keyfini yaşadı. İzmirli dağcılar, Atatürk Zirvesi'ne 12 yıl aradan sonra çıkan ilk dağcı grubu unvanını da aldılar..

Havası günü gününe uymayan, yaz mevsiminde bile tipiye tutulmanın doğal sayıldığı Ağrı Dağı'nda, 29 Ekim öncesi başlatılan Cumhuriyet Tırmanışı ise, hava muhalefeti yüzünden başarıya ulaşamadı. Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen tırmanışta, aralarında Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün de bulunduğu 50 kişilik grup, 4500 metreden yukarıya kar ve tipi nedeniyle ilerleyemedi. Bakan Ünlü dağdan inerken ‘‘Şansımı bir kez daha deneyeceğim. Ağrı'yı tırmanmak için yine geleceğim’’ dedi.

Öte yandan Güneydoğu'da güvenlik nedeniyle kapalı okul kalmadı. En son olarak Diyarbakır'ır Ergani ilçesine bağlı Bademli köyündeki ilkokul 16. Zırlı Tugay komutanı Sinan Ertuğ'un katılmıyla açıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!