Doğu'da 2060 köyle ulaşım sağlanamıyor

Güncelleme Tarihi:

Doğuda 2060 köyle ulaşım sağlanamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 13:18

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde 9 ilde 2 bin 60 köy yolu etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Dün akşam başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışının ardından Erzurum'da 599, Kars'ta 380, Bingöl'de 365, Muş'ta 359, Iğdır'da 112, Tunceli'de 240, Ardahan'da da 5 köy olmak üzere 2 bin 60 köy yoluyla ulaşım sağlanamıyor.
Kar ve tipi karayollarında da ulaşımı olumsuz yönde etkiliyor. Bölgedeki birçok karayolunda trafik kontrollü olarak sağlanırken, ulaşıma kapalı Tunceli-Ovacık-Yeşilyazı, Karaurgan Ayrımı-Gaziler, Ağrı İl sınırı-Cumaçay, Tutak- Karayazı, Posof-Damal karayolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
Kapalı olan Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat karayolunda ise tipi nedeniyle karla mücadele çalışması yapılamadığı bildirildi.

-“KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ BULDU”-

Muş Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güngör, kırsalda kar kalınlığının 2 metreye ulaştığını bildirdi.
Muş'taki 359 köy yolunun tamamının ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Güngör, “Kırsal kesimlerde kar kalınlığı 2 metreye ulaştı. Fırtına nedeniyle karla mücadele çalışması yapamıyoruz. Açtığımız köy yolu fırtına ve tipi nedeniyle tekrar kapanıyor” diye konuştu.
Güngör, Meteoroloji'den alacakları bilgiler sonrası karla mücadele çalışmalarına başlayacaklarını kaydetti.

-AĞRI/HAKKARİ-

Ağrı'da dünden bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı.
Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş yaptığı açıklamada, 20 saattir etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü, 2 greyderle merkezdeki karların temizlenmesi ve yol açma çalışmalarının yürütüldüğünü bildirdi.
Ağrı'da 400 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirten Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, Ağrı ile Cumaçay ve Tutak-Karayazı yollarında ulaşımın sağlanamadığını, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıldığını kaydettiler.
Ağrı Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de bugün için beklenen hava sıcaklığın eksi 10 derece olduğunu ifade ettiler.
Hakkari'de, 120 köy yoluyla ulaşımın sağlanamadığı, kent merkezinde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığı belirtildi.
Bu arada çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkari-Çukurca karayolunda yol açma çalışmaları devam ediyor.

-KARADENİZ BÖLGESİ-

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Artvin'de 103, Bayburt'ta 3, Giresun'da 340, Gümüşhane'de 311, Rize'de 365, Trabzon'da 441, Düzce'de 35, Zonguldak'ta 4, Bartın'da 9 olmak üzere bin 611 köyle ulaşım sağlanamıyor. Köy hizmetlerine bağlı çok sayıda ekip, kapanan yolların ulaşıma açılması için aralıksız çalışıyor.
Öte yandan, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kar nedeniyle elektrik nakil hatlarının arızalanması sonucu bazı yerleşim yerlerine elektrik verilemiyor. Düzce'de yoğun kar yağışı sonucu kapanan 35 köy yolunda, köy hizmetleri müdürlüğü 7 greyder, 2 kamyon ve 1 kar küreme makinesi ile yol açma çalışmalarını sürdürüyor.
Zonguldak ve Bartın'da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 13 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
Bu arada, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi yönüne zincirli araçların geçişlerine izin veriliyor, TIR'lar ise bekletiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!