Doğu'da 116 köy yolu kapalı

Güncelleme Tarihi:

Doğuda 116 köy yolu kapalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 12:13

Van, Hakkari ve Ağrı'da kar nedeniyle 116 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Van İl Özel İdaresi yetkilileri, kentte beş gün önce etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışından dolayı kent merkezinde 1, Çatak'ta 7, Gevaş'ta 8, Gürpınar'da 4, Muradiye'de 3, Saray'da 2 ve Başkale'de 3 olmak üzere 28 köyle ulaşım sağlanamadığını belirterek, hava koşullarının uygun olduğu bölgelerde karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının bugünden itibaren hafta sonuna kadar aralıklarla devam edeceği Van ve Hakkari'de vatandaşları buzlanmaya karşı uyardı.

Hakkari İl Özel İdaresi ekiplerince sürdürülen çalışmalarda, il genelinde yolu kar ve tipi nedeniyle kapanan çok sayıda köy yolunun ulaşıma açıldığını belirten yetkililer, kar yağışının devam ettiği yüksek kesimlerdeki 10 köy yolunun hala ulaşıma kapalı olduğunu, kar yağışının etkisini yitirmesiyle karla mücadele çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığının eksi 28 derece olarak ölçüldüğü Ağrı'da ise soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle adeta buz kesen kentte, birçok mahallede içme suyu şebekeleri dondu, şehir içi ulaşım da güçlükle sağlanıyor.

Meteoroloji İl Müdürlüğü yetkilileri, gündüz en düşük hava sıcaklığının eksi 20 derece ölçüldüğünü kaydederek, vatandaşlara, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamaları uyarısında bulundu.

Kar kalınlığının kent merkezinde 25, yüksek kesimlerde ise 60 santimetre olduğunu bildiren yetkililer, soğuk havanın hafta sonu da devam edeceğini dile getirdi.

Kar nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarında başlatılan karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde 78 köyle halen ulaşım sağlanamadığını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!