Doğu ve Güneydoğu'da kepenkler kapalı

Güncelleme Tarihi:

Doğu ve Güneydoğuda kepenkler kapalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 10:04

ÇETEBAŞI Abdullah Öcalan’ın 15 Şubat 1999 tarahinde Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin 13’üncü yıldönümü nedeniyle Hakkari, Diyarbakır, Batman, Şırnak ile Mardin’in Nusaybin, Kızıltepe ilçelerinde kepenkler bugün açılmadı.

Haberin Devamı

Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirilişinin 13’üncü yıldönümü nedeniyle Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde esaf dükkanları açmadı. Nöbetçi eczane ve fırınlar dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu kentte, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Hakkari merkezde toplu ulaşım araçları trafiğe çıkmazken, özel otomobillerini kullanan vatandaş sayısında da açalma olduğu görüldü.

BDP Hakkari il örgütü tarafından 15 Şubat nedeniyle bugün öğle saatlerinde basın açıklaması ve yürüyüş yapılması bekleniyor. Polis, olası bir olaya karşı kentin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

Diyarbakır, Batman, Şırnak kent merkezleri ile Şırnak’ın Cizre, Silopi; Mardin’in Nusaybin, Kızıltepe ilçelerinde kepenkler bugün açılmadı. Ağrı’nın Doğubayazıt ve Muş’un Bulanık ilçelerinde de bugün işyerleri açılmadı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’DA 15 ŞUBAT ALARMI

Abdullah Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin 13’üncü yıldönümü nedeniyle Diyarbakır kent mrkezinin büyük bölümünde kepenkler açılmadı. Merkez Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinde kepenk kapatma eylemine katılımın yüksek olduğu görüldü. Cadde ve sokaklarda vatandaşlar işyerlerinin önünde beklerken, Diyarbakır genelinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Bağlar İlçesi Sakarya Caddesi’nde bir grubun lastik yaktığı görülürken, polis araçlarına taş atan bir çocuğun da gözaltına alındığı öğrenildi. Ara sokaklarda bazı esnafın kapalı işyerlerinin önünde beklediği dikkat çekerken, polis olası olaylara karşı alarm durumuna geçirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplu ulaşım otobüslerinin de bugün çalışmadığı görüldü.

Bu arada Diyarbakır’ın Silvan, Bismil, Ergani; Mardin’in Derik; Şırnak’ın Silopi ve Beytüşşebap İlçelerinde de esnafın büyük bölümü kepenklerini açmadı.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!