Doğalgaz kampanyası: Son tarih 16 Ekim

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz kampanyası: Son tarih 16 Ekim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

İGDAŞ tarafından düzenlenen kampanya süresince daha ucuza doğalgaz alabilirsiniz.

İGDAŞ'ın abone sayısı 1 milyon 350 bine ulaştı. Şimdi İGDAŞ kış hazırlığında. Şu andaki kampanya 16 Ekim'e kadar sürüyor. Abonelik 75 milyon liraya yapılıyor. 16 Ekim'den sonra 100 milyon lira olacak.

İGDAŞ, İstanbul'a doğalgaz hizmeti vermeye 1994 yılında başladı. 1994 yılında 600 bin abonelik şebeke kapasitesi bulunan İGDAŞ, bugün 1 milyon 750 bin aboneye hizmet verebilecek altyapıya sahip. 1994'te 2000 yılı için 1 milyon abone hedeflenmişti. Ancak şirket şimdiden abone sayısında hedefini 350 bin aşmış durumda.

Şu anda sürmekte olan abonelik kampanyası, 16 Temmuz'da başlayan kampanyanın devamı niteliğinde. ‘‘Hemen abone olun, 35 milyon daha az ödeyin’’ başlıklı kampanyada İGDAŞ'a bugüne kadar 60 bin kişi abone oldu. Yeni abonelik kampanyası ise önceki kampanyadan yararlanamamış olanları abone yapmaya yönelik. 16 Ekim'e kadar sürecek olan kampanyada abonelik ücreti olarak 75 milyon TL. alınacak. Kampanya sonrasında ise abonelik ücreti 100 milyon liraya yükselecek.

Yeni mahalleler

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte İGDAŞ'ta yatırım çalışmaları aboneleri kışa hazırlamaya yönelik olarak devam ediyor. Öncelikli olarak abonelerin kutu koyma işlemleri tamamlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde başlayan çalışma ile Zeytinburnu ilçesinde 5 km. olan hat uzunluğu 16 km.'ye çıkarılacak. İlk etapta Gökalp ve Yenidoğan mahallelerine doğalgaz hattı çekilecek.

İGDAŞ'ın yatırım programlarında 17 Ağustos depreminden sonra değişiklik yapıldı. Depremin büyük zarar verdiği Avcılar ilçesindeki yatırımlar ertelenerek, Bahçelievler ve Bakırköy ilçelerine kaydırıldı. Bu ilçelerde 25 kilometrelik hat ile 2000 yılı yatırım programında bulunan cadde ve sokakların hatları tamamlanacak.

Şişli, Kağıthane, Beşiktaş, Kasımpaşa, Beyoğlu ilçelerinde de toplam 10 kilometrelik polietilen hat çalışmaları var. Yetkililer bu kış doğalgaz sıkıntısı çekilmeyeceğini belirtiyor.

İstanbul'da doğalgaz çalışmalarının hiç girmediği ilçeler de var. Bunlar Beykoz, Tuzla, Çatalca ve Şile.

Avcılar’a doğalgaz geldi

17 Ağustos depreminden hemen sonra İGDAŞ tarafından tüm Avcılar'da doğalgaz kesildi. İlçede 5 tane bölge regülatörü bulunuyor. Regülatörler, ana borudan gelen gazın basıncını ayarlayarak mahalle aralarına dağıtıyor. Avcılar'da en fazla hasarın meydana geldiği Gümüşpala Mahallesi'nde bu regülatörlerden biri enkaz altında kaldı.

İGDAŞ'ın Avcılar yatırımlarının büyük yoğunluğu da Gümüşpala Mahallesi'ndeydi. Enkaz kaldırma çalışmaları sürdüğünden bu mahalleye gaz hálá verilmiyor. Diğer mahallelerde ise hafta başından bu yana gaz verilmeye başlandı. Tüm binaların ücretsiz olarak baca kontrolleri yapıldı. Hasarlı olan bacalar temizlendi. Şu anda hasarlı olsun olmasın bütün binaların tesisatları kontrol ediliyor.

Bütün sokaklara önceden randevu alınarak giriliyor. Günde ortalama 10 apartmanda tüm kontroller yapıldıktan sonra gaz veriliyor. Gaz verilmesi çalışmalarının 10 gün içinde bitirilmesi planlanıyor. Deprem nedeniyle hálá çadırlarda yaşayan ya da başka şehirlere giden vatandaşlar da var. Bu evlere ise çağrı üzerine gidilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!