Doğa okulu kampı

Güncelleme Tarihi:

Doğa okulu kampı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

UNESCO'nun SEMEP Projesi kapsamında ‘‘Çevremizdeki Su’’ konulu yarışmada başarılı olan öğrenciler, Antalya'da Doğayı Keşfet Kampı'na katıldı.

Başarılı öğrenciler, kampta doğadaki canlı ve cansız varlıkları inceleme fırsatı buluyor.

TÜBİTAK,Akdeniz Üniversitesi ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Termessos Antik Kenti'ndeki kampa 80 öğrenci ile 16 öğretmen 4 grup halinde birer haftalık sürelerle katılıyor. Öğrenciler kampta doğadaki canlı ve cansız varlıkları inceleme fırsatı buluyorlar.

KAMP Bİr hafta

UNESCO'nun SEMEP (Güneydoğu Akdeniz Çevre Eğitim Projesi) adını verdiği proje kapsamında düzenlenen ‘‘Çevremizdeki Su’’ konulu yarışmada başarılı olan öğrenciler Antalya'da doğa kampıyla ödüllendirildi. 40 okulun katıldığı yarışma sonunda, başarılı olan 22 okulun öğrencileri kampa katılma hakkı kazandı.

6 saat doĞa dersİ

İlköğretim okulunun son, lisenin birinci ve ikinci sınıf öğrencilerin katıldığı kamp süresinde öğrenciler, günde 6 saat doğa dersi alıyor, doğayla ilgili kasetleri izliyor ve bitkilerle hayvanları inceleyerek yakından tanıma şansını yakalıyorlar.

CANLI VE CANSIZLAR İNCELENİYOR

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tuncay Neyişci, kampın amacının öğrencilere doğayı yakından tanıtmak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Neyişci, ‘‘Öğrencilere, doğadaki canlı-cansız tüm varlıklarla konuşmasını öğretiyoruz. ’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!