Diyarbakır'daki HDP mitinginde patlama: 2 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırdaki HDP mitinginde patlama: 2 kişi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 17:58

DİYARBAKIR’da HDP’nin İstasyon Meydanı’nda düzenlediği miting sırasında patlama meydana geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker,art arda meydana gelen iki patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'ün üzerinde yaralı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

HDP’nin Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda bugün düzenlediği miting devam ederken saat 17.55 sıralarında, platformun karşısında bulunan bir elektrik trafosunun olduğu yerde patlama oldu. HDP Diyarbakır milletvekili adayı Nursel Aydoğan’ın konuşmasının hemen sonrasında meydana gelen patlamada 2 kişi yaşamını yitirirken 100'den fazla kişi de yaralandı.

Diyarbakırdaki HDP mitinginde patlama: 2 kişi hayatını kaybetti

Diyarbakırdaki HDP mitinginde patlama: 2 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı: 50 civarı yaralı var

Haberin Devamı

Diyarbakırdaki HDP mitinginde patlama: 2 kişi hayatını kaybetti
Demirtaş'tan sağduyu çağrısı

Patlamayla birlikte alanda büyük panik yaşanırken, patlamanın trafodan kaynaklandığı anons edildi. Olay yerine gönderilen ambulanslarla yaralılar hastaneye taşındı.

Miting alanındaki binlerce kişi olaya tepki gösterenler, kentin en merkezi yeri olan Ofis Semti’ne yürüdü. Güvenlik güçleri, bu grubun bölgedeki resmi binalara ulaşmasını engellemek için yoğun önlem aldı. Polisle bu gruplar arasında yer yer olaylar çıktı.

Miting alanındakilerin çoğu, gerginlik nedeniyle evlerine giderken, kalan grubu da polis TOMA’lardan tazyikli su sıkarak dağıttı. Polis, miting alanındakilerin tahliyesinin ardından patlama yerlerinde inceleme başlattı.

Haberin Devamı

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki HDP mitinginde meydana gelen patlamaya ilişkin, "Art arda 2 patlama meydana geldi. Patlama sonucunda an itibariyle 2 vatandaşımız, hemşehrimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. 100'ün üzerinde yaralı olduğunu biliyoruz" dedi.

Eker, beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali Hüseyin Aksoy ile Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, HDP mitingindeki patlamayla ilgili savcılık ve emniyet ekiplerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

"HDP'nin İstasyon Meydanı'ndaki mitinginde art arda 2 patlama meydana geldi. Patlama sonucunda an itibariyle 2 vatandaşımız, hemşehrimiz maalesef hayatını kaybetmiştir. 100'ün üzerinde yaralı olduğunu biliyoruz" diyen Bakan Eker, "Yaralıların tedavisi hastanede yapılıyor. Olay yeri inceleme ekipleri ayrıntılı şekilde olayı açığa çıkaracak çalışma yürütüyor" bilgisini paylaştı. Bakan Eker, şöyle devam etti:

"Bu saldırı demokrasiye yönelik bir saldırıdır, nefretle ve şiddetle telin ediyorum, kınıyorum. Bu sadece İstasyon Meydanı'nda miting yapan vatandaşlarımıza yönelik bir saldırı değil, demokrasiye, huzur ve güven ortamına yöneltilmiş alçakça ve çirkince bir saldırıdır. Nefretle kınadığımızı özellikle altını çizerek vurgulamak istiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Yaralılarla ilgili her türlü tedbir alınmakta, hastanelerde her türlü tedavi yapılmaktadır."

İLK PATLAMADAN BİRKAÇ DAKİKA SONRA İKİNCİ PATLAMA

Patlamayla ilgili ayrıntılar ortaya çıktıkça kamuoyuyla paylaşacaklarını belirten Eker, "Trafo binasının önünde bir patlama meydana geliyor, bunun bir tüpten kaynaklandığına dair ilk bilgiler var. Ardından birkaç dakika sonra 50 metre mesafede ikinci patlama meydana geliyor. Şimdilik elde edilen bilgiler bunlar" diye konuştu.

Eker, Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlamaya ilişkin, "Tüm vatandaşlarımızın soğukkanlı olmasını, çirkin ve alçak saldırıya karşı metanetini korumasını diliyorum. Millet olarak soğukkanlılıkla bu meselenin de üstünden geliriz" dedi.

Eker, beraberinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali Hüseyin Aksoy ile Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, patlama nedeniyle HDP'nin eş başkanları, yöneticileri ve mensuplarına geçmiş olsun dileklerini iletti.



BAKAN HDP EŞ BAŞKANINI TELEFONLA ARADI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı telefonla aradığını ancak konuşma yaptığı için görüşemediğini bildiren Eker, şöyle konuştu:

"Valimiz ve emniyet müdürümüz kendileriyle görüştüler. Ben hem Diyarbakırlı hem de tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın soğukkanlı olmasını, çirkin ve alçak saldırıya karşı metanetini korumasını diliyorum. Millet olarak, soğukkanlılıkla bu meselenin de üstünden geliriz. Bu konuda vatandaşlarımızın sağduyulu davranmasını özellikle bekliyoruz ki daha üzücü gelişmeler olmasın. Failin veya faillilerin bulunması için Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm kurum ve kuruluşları el birliğiyle çok titiz bir çalışma yapacak."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, telefon görüşmesinde kendisine, "bütün delillerin toplanarak, bütün unsurlarıyla faillerini ortaya çıkaracak şekilde çalışma yapılması" talimatı verdiğini dile getiren Eker, ilgili birimlerin detaylı olarak çalıştığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!