Diyarbakır'da Sezer'e sevgi seli

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda Sezere sevgi seli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2001 00:00


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Diyarbakır'a geldi. Sezer'e vatandaşlar yol boyunca büyük sevgi gösterilerinde bulundular, güvercinler uçurdular.

Cumhurbaşkanı Sezer ile eşi Semra Sezer'i taşıyan özel uçak ''GAP'', saat 10.45'te Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na indi.

Cumhurbaşkanı Sezer'i burada, Olağanüstü Hal Bölge Valisi Gökhan Aydıner karşıladı. Karşılamada, Diyarbakır Valisi Ahmet Cemil Serhadlı, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Doğan Temel, 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Burhan Tunalı ile diğer yetkililer de bulundu. Cumhurbaşkanı Sezer buradan, Diyarbakır Valiliği'ne geçti.

BEYAZ GÜVERCİNLER UÇURULDU

Cumhurbaşkanı Sezer, özel uçak ''GAP'' ile geldiği 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan Diyarbakır Valiliği'ne hareket etti. 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı çıkışında bekleyen vatandaşlar, yol boyunca Cumhurbaşkanı Sezer'e yoğun sevgi gösterilerinde bulunurken, bazı kişiler de beyaz güvercin uçurdular.

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Sezer'in geçişi süresince alkışlarla, ''Türkiye sizinle gurur duyuyor'' diyerek tempo tuttular.

BABALAR DA EĞİTİLSİN

Daha sonra Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'ndeki Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisini gezen bayan Sezer, burada kendisi için dokunan halıyı kesti. Resim sergisini de gezen Sezer, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü'ndeki kıl çadırda gözleme yiyip ayran içerek halk oyunları gösterisini izledi.

Sezer daha sonra, Diyarbakır 75. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne gelerek, 80 çocuğa giyim yardımı yaptı. Merkezdeki çalışmaları izleyen Sezer, yetkililerle görüşmesinde, ''Neden hep anneler eğitiliyor; bu tür yerlere babalar da getirilsin. Ailece bir eğitimin olması gerekiyor'' dedi.

BAYAN SEZER, ÇOCUKLARDAN OKUMALARINI İSTEDİ

Sezer, sokakta çalışan çocuklardan Hüseyin Seyfullah'ın okula gitmediğini öğrenince; ''En kısa sürede okula başlayacaksın. Ben bunu takip edeceğim. Bana da haberini verecekler'' dedi.

Sokakta çalışan çocuklardan Yavuz Kaçmaz da bayan Sezer'e bir türkü okudu.

Çocukların iş istemesi ve ekonomik krizin giderilmesi yönündeki talepleri üzerine Semra Sezer, ''benim de sizden bir isteğim var; Okumaya önem vermeniz. Okuyun... Eğitim çok önemlidir. Sizin yapmanız gereken okumaktır'' dedi.

SEZER'E ALTIN ANAHTAR

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Kutbettin Arzu, bölgenin sorunları ve çözüm önerilerini içeren raporu, Dicle Belediye Başkanı Behrun Aygören ise ilçenin altın anahtarını verdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, 7. Kolordu Komutanlığı'nı ziyaretinde, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Edip Başer ile 7. Kolordu Komutanı Koorgeneral Doğan Temel tarafından askeri törenle karşılandı.

Askeri yetkililerle basına kapalı olarak yaklaşık bir saat görüşen Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra Ergani karayolu üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemede bulundu.

Dicle Belediye Başkanı Behrun Aygören ise Cumhurbaşkanı Sezer'e ilçenin altın anahtarını vererek, kendisini ilçede görmekten büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

Sezer ve beraberindekiler daha sonra Mardin'e geçtiler. Cumhurbaşkanı Sezer'i Mardin Havaalanı'nda, Vali Temel Koçaklar, Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı ve öteki yetkililer karşıladı. (Diyarbakır/aa)



Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!