Diyarbakır'da ‘birlik hareketi’

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda ‘birlik hareketi’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2006 00:00

Hükümet, esnafın zararını karşılamaya hazırlanırken, Diyarbakırlılar cep telefonlarından gönderdikleri mesajlarla ’birlik hareketi’ başlattılar.

VEKİLE DE GELDİ

"Şehrimizi seviyoruz, bunu en az iki kişiye gönderin" mesajı AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül’e de geldi. Halkın, huzurun bozulmamasına katkı sağlamaya çalışmasının önemine dikkat çeken Akgül, terör olaylarının azalmasına katkı sağlayacak tedbirleri Hürriyet’e anlattı. Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir rapor sunacağını belirten Akgül, terörde ekonomik durumu iyi olmayan insanların kullanıldığına işaret etti. Akgül, "Suçun nedenlerinin başında yoksulluk ve işsizlik geliyor. Aileye gelir gelirse niye teröre bulaşsın. Her aileden bir kişiye istihdam sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

50 LİRA TAKSİTLE EV

Akgül’
ün verdiği bilgiye göre yoksulluğun önlenmesi için ise öncelikle terör faaliyetlerinin kaynaklandığı gecekondu bölgeleri gayri insani şartlardan arındırılacak. Bu çerçevede ilk olarak yoksullara 50-100 YTL taksitle, peşinatsız ve 20 yıl vadeli bin konut yapılacak. TOKİ tarafından yürütülen projenin ihale aşamasına geldiğini bildiren Akgül, şunları söyledi:

"Diyarbakır’da 15 metrekarelik evde 12 kişinin yaşadığı yerler var. Yemek, banyo, çamaşır o tek göz odada. Dar gelirliler için geliştirilen bu proje ilk olarak Diyarbakır Çölgüzeli ve Uçkuyular bölgelerinde uygulanacak. 40 metrekarelik evler 50, 62 metrekarelik evler ise 100 YTL’den başlayan taksitlerle satışa sunulacak. Site içinde ilköğretim, lise, kapalı spor salonu, sosyal tesisler, gıda bankası, mikrokredi merkezi ve aşevi de olacak."

3 bin 40 kişiye 2.8 milyon YTL’lik mikrokredi sağladıklarını da belirten Akgül, "Bu projeler başarıya ulaştığında terör olaylarının da azalacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!