Diyarbakır'a gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakıra gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın desteklediği ‘‘Barış Treni'' girişiminin önlenmesinin ardından Diyarbakır'a gelmesi beklenen çeşitli gruplar için çok sıkı önlemler alındı.Gösteri hazırlıkları yapan 15 HADEP yöneticisi de gözaltına alındı.

Brüksel'den Diyarbakır'a gelecek ‘Barış Treni' girişiminin engellenmesi üzerine, kente havayolu ve karayoluyla gelecek gruplara karşı alınan önlem artırıldı. Polis, izinsiz gösteri hazırlıkları yaptıkları gerekçesiyle 8'i HADEP yöneticisi 15 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır'da çeşitli grupların ‘Barış Günü'nü bahane ederek dün izinsiz gösteri yapacağı ihbarları üzerine, bir haftadır şehirde yoğun önlem alan ve kimlik kontrolüne ağırlık veren polis, HADEP binaları ile bazı sendika binalarında arama yaptı. ‘Barış Günü' etkinlikleri için Diyarbakır'da bulunan HADEP Genel Başkan Yardımcısı Zeynettin Onan, İl Sekreteri Hüseyin Bora, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Cantekin, Hanefi Baran, Mehmet Başkurt, Nurhan Ekti, Şahin Eroğlu ve Selma Tanrıkulu gözaltına alındı. Bu partinin il merkezi ile Bağlar İlçe Merkezi'nde bazı bildiri, afiş ve dergilere el koyan polis, aynı saatlerde Sağlık Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Ali Ürküt ve 4 yönetici ile Eğit-Sen Şube Başkanı Haydar Kılıçoğlu, Belediye-Sen Başkanı Vezir Perişan'ı da gözaltına aldı.

Diyarbakır'ın giriş ve çıkışlarını tutan güvenlik güçleri, Diyarbakır'ın Elazığ, Şanlıurfa, Batman ve Mardin çıkışlarında kontrol noktaları kurdu. Kente gelen tüm kişiler kimlik kontrolünden, araçlar da didik didik aramadan geçirilmeye başlandı. Kente uçakla gelecek grupların önlenmesi için de havaalanında yabancı dil bilen polisler görevlendirildi, geçeci karakol oluşturuldu. Terminal binasının giriş kapısına, ‘‘İyi niyetten yoksun bazı kişilerin, terör örgütü PKK'nın organizatörlüğünde Diyarbakır'da gösteri yapacakları yolunda istihbari bilgiler alınmıştır. Bu gibi kanunsuz gösterilere katılan kim olursa olsun haklarında, TC kanunları uygulanacaktır'' yazılı Türkçe ve İngilizce duyurular asıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!