Diyarbakır Baro Başkanı: Şiddet istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Baro Başkanı: Şiddet istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2006 15:58

Diyarbakır'da, sivil toplum kuruluşları, bazı siyasi partiler ve vatandaşlardan oluşan bir grup, Bağlar beldesinde meydana gelen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamayı protesto etmek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, “Şiddet istemediklerini” belirtti.

Patlamayı protesto etmek amacıyla AK Parti, CHP, SHP, ANAVATAN, DYP, Saadet Partisi, DTP ve 32 sivil toplum kuruluşu, Koşuyolu Parkında bir araya geldi.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, “Şiddet istemediklerini” belirtti.

Vatandaşların, sorunlara demokrasi içerisinde barış ortamında bir an evvel çözüm bulunmasını istediğini ifade eden Tanrıkulu, “Burada bugün tepkimizi sessiz bir biçimde ortaya koyduk. Bu sessizliğimiz aynı zamanda şiddete karşı olmanın ve barış talebinin haykırışıdır. Üç günlük yasımız sona erdi. Esnafımız dükkanlarını açsınlar” dedi.
Koşuyolu Parkındaki insan hakları anıtına “Kınıyoruz” yazılı siyah çelenk bırakan grup, daha sonra dağıldı.
Bu arada, parktan çıkan gruptan bazıları terör örgütü ve örgüt elebaşı lehine slogan atarak, yürüyüş düzenlemek isteyince polis müdahale etti. Polise taş atan gruptan bazı kişiler gözaltına alındı.

Öte yandan, Diyarbakır'ın yanı sıra Silvan, Hani ve Ergani'de de esnaf kepenklerini açmaya başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!