Diyanet yasakladı: Sandalyede namaz cami adabına uymaz

Güncelleme Tarihi:

Diyanet yasakladı: Sandalyede namaz cami adabına uymaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2019 08:00

Diyanet, cami ve mescitlerde tabure ve sandalyede ima ile namaz kılanlar için yer ayrılması uygulamasını kaldırdı. Hiçbir şekilde oturamayanlar, katlanabilir taburelerle safların arasında namaz kılacak.

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın imzasıyla 81 ilin müftülüğüne gönderilen genelgeyle, cami ve mescitlerde tabure ve sandalye ile namaz kılınması konusunda Din İşleri Yüksek Kurulu’nun yeni kararı bildirildi. Genelgede değişikliğin gerekçesi, şöyle anlatıldı: “Geçen süre zarfında tabure-sandalye üzerinde namazlarını kılan vatandaşlarımız için cami içinde cemaat ve saf düzeninin dışında ya da gerisinde belirli mekanlar oluşturulması, cami adabına ve cemaat ruhuna uygun olmamıştır. Bu durum bir taraftan cami cemaati arasında birtakım huzursuzluklara ve tartışmalara sebep olurken diğer taraftan da cami içi estetiğe uygun olmayan görüntüler ortaya çıkarmıştır. Özellikle cami içinde sabit oturaklardan müteşekkil müstakil mekanların oluşturulması cami doku ve kültürüyle bağdaşmamıştır. Diğer taraftan ima ile namaz kılma şekli de tartışmalara sebep olmuştur.”

Haberin Devamı

KATLANABİLİR TABURE

Cami ve mescitlerde ima ile namaz kılanlar için hazırlanan sabit oturaklar kaldırılacaktır. Hiçbir şekilde oturması mümkün olmayacak tarzda mazereti olanlar katlanabilir taburesini alıp safların arasına girerek namazlarını kılacaklardır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!