Dışişleri’ne iki kez geldi

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri’ne iki kez geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2002 02:15

ABD Büyükelçisi Robert Pearson, Dışişleri Bakanlığı'nı iki kez ziyaret etti. Pearson'ın ilk ziyareti kulislerde, ABD'nin Ankara'ya ‘‘muhtemel bir operasyonda bizimle ne kadar işbirliğine girersiniz, hangi imkanları sağlarsınız’’ girişiminde bulunduğu iddialarına neden oldu. ABD Savunma Bakanı Vekili Paul Wolfowitz'in yaklaşık iki hafta önce Ankara'ya yaptığı ziyaret sonrasında Büyükelçi Pearson'ın dünkü girişimi ayrıca ‘‘Washington, Türkiye'yi Irak konusunda bir karar aşamasına getirdi’’ yorumlarına da neden oldu.

YORUM YOK

Kulislerdeki Pearson'ın, olası bir operasyonda İncirlik Hava Üssü, Türk Hava Sahası'nın statüsü, bazı Türk Hava Üsleri'nin talebi ve mevcut uçak kullanım tavanlarının artırılması konularını gündeme getirdiği de ileri sürüldü. Ancak kulislere yayılan bu iddialarla ilgili, Dışişleri kaynakları yorum yapmaktan kaçındı.

DOLARLAR HAZIR

Pearson'un akşam saatlerindeki ikinci ziyaretinde ise Türkiye'nin Afganistan'daki ISAF Komutanlığı'nı alması durumunda verilecek 228 milyon dolarlık hibenin Kongre'den geçtiğini ve bu paketin imza için Başkan Bush'un önünde olduğunu bildirdiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!