Dışişleri eski bakanlarına makam aracı

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri eski bakanlarına makam aracı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı, eski bakanlardan Kamran İnan, Hikmet Çetin, Murat Karayalçın ve Emre Gönensay'a makam aracı tahsis edildiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, FP'li Ersönmez Yarbay'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, İnan'a tahsis edilen Chevrolet marka zırhlı araç için bugüne kadar 600 milyon lira bakım masrafı yapıldığını belirtti. Cem, bu aracın 7 bin 700 litre de süper benzin kullandığını bildirdi. Cem, diğer araçların bakım masrafları ile benzin harcamalarına da açıklamasında yer verdi.

Bu araçların makam şöförlerinin ise Başbakanlık tarafından karşılandığını bildiren Cem, araç tahsisinin gerekçesini de şöyle açıkladı:

‘‘Bilindiği gibi, TC hükümetlerinde dışişleri bakanı olarak görev yapan devlet adamlarımız, bu görevlerinden ayrıldıktan sonra da çeşitli çalışmalarıyla ülkemizin dış politika faaliyetlerine katkıda bulunmakta, ülkemizin milli meselelerinin dış dünyaya anlatılmasında, tanıtım ve diplomatik temsil görevlerinde fahri de olsa önemli seviyede rol alabilmektedir.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!