Disco yapılan Nusrat, müze olacak

Güncelleme Tarihi:

Disco yapılan Nusrat, müze olacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan Nusrat mayın gemisinin, disko olarak kullanıldığını öğrenen Devlet Bakanı Yüksel Yalova, geminin kurtarılarak, Şehitler Müzesi haline getirilmesi için 1 milyon dolara kadar satın alınması talimatını verdi.

Bakan Yalova, dün Kuşadası Fantasia Otel'de başlayan Uluslararası Hakem Semineri'nde görüştüğü Hürriyet Gazetesi spor yazarı, eski hakemlerden Serdar Çakman'dan, Nusrat'ın disko olarak kullanıldığını öğrendiğini söyledi. Bakan Yalova, kendisine bağlı Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Erkan Arıkın'ı telefonla arayıp, tarihi geminin durumunun araştırılmasını istedi. Yalova, geminin bakanlığına devri veya satın alınması için inceleme talimatı verdi. Yalova, ‘‘Her ne koşulda olursa olsun, bu, şehitlere saygısızlıktır. 1 milyon dolara kadar biz bunu satın alırız. Bu bizim şehitlerimizin gururu ve onurudur. Gemiyi Çanakkale Şehitleri Müzesi haline getireceğiz’’ dedi.

Nusrat'ı yıllar önce satın alan Armatör Mustafa Okan, Okan Denizcilik Şirketi'ne kaydettirerek Kıbrıs-Mersin arasında kuru yük taşımacılığı yaptı. Nusrat, yaklaşık 7 yıl önce de Mersin Limanı'nda kaderine terk edildi. Sahibi tarafından Mersin Kızalay Derneği ve Mersin Devlet Hastanesi'ne hibe edildi. Mersin Liman Başkanlığı yetkilileri ise geminin, halen Mersin İl Kültür Müdürlüğü himayesinde olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!