Dış kulak enfeksiyonu nedir, belirtileri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Dış kulak enfeksiyonu nedir, belirtileri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 13:34

Özellikle yüzücülerde görüldüğü için yüzücü kulağı, tropikal kulak gibi isimlerlede alternatif olarak adlandırılır.Yüksek çevre ısısı ve nemi, dalmanın artırdığı cilt maserasyonu,lokal travma(kulak pamukları gibi uygulamalarla) ve bakteriye maruz kalma, aşırı terleme, serumen yokluğu, dar veya uzun Dış kulak yolu, alkali pH ve işitme cihazları kullanımı sonrası oluşabilir.

Haberin Devamı

Kulakta belirgin hassasiyetle, çok hızlı kulak ağrısı ile başlar . Dış kulak yolu’nu tamamamen kapatacak kadar ödem gelişir. Bu nedenle m.timpaniyi görmek çok küçük bir kulak spekulumu koymadan mümkün değildir.

Bulguları:Kanal cildinde ödem ve eritem, aurikulayı oynatmakla şiddetli ağrı, kötü kokulu akıntı ve periaurikular sellulit görülür.

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır:Dış kulak yolu kızarık, ödemli ve gergindir. Timpanik membran mat ve vasküler görünümlüdür.

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır:Tedavi de ağrının kontrolü oral analjezikler veya narkotiklere gereksinim gösterebilir.Hafif veye orta şiddetdeki akut otitis eksterna, kanaldaki artıkların atravmatik olarak temizlenmesi, antibiotik, antiseptik veya asidik solüsyonların uygulanması ile tedavi edilebilir. Asetik asitin %2’lik solüsyonları, Neomisin, Gentamisin, Polimiksin veya Polimiksin-neomisinli damlalar, steroidli damlalar genellikle etkilidir Kloramfenikol veya siprofloksasin gibi antibiotik tozları, yüksek antibiotik konsantrasyonlarından dolayı savunulmaktadır .

Haberin Devamı

Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Hasta ödem kaybolduktan sonra 10 gün süre ile damlaları kullanmaya devam etmeli ve en az 6 hafta sudan korunmalıdır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!