Diş hekiminin katil zanlısı afla çıkmış

Güncelleme Tarihi:

Diş hekiminin katil zanlısı afla çıkmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2006 15:41

İzmir'de geçen hafta dişlerini temizletmek bahanesiyle telefonla randevu alıp gittiği diş hekimi 40 yaşındaki Zekiye Gökşin'i, muayenehanesinde tecavüz edip elleriyle boğarak öldüren 37 yaşındaki A.E. ile suç ortağı 2 kişi, polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Gözaltına alındığında polislere, “Daha çok kişiden randevu almıştım. İyi ki yakaladınız, yoksa daha çok can yakacaktım” diyen A.E.'nin, 11 yıl önce, İzmir'de yine dişhekimi B.S.'ye aynı yöntemle muayenehanesinde tecavüzde bulunup gasp ettiği, iki tecavüz ve gasp suçundan yargılandığı davada toplam 36 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve girdiği cezaevinden ‘Rahşan Affı’ndan yaralanıp geçen yıl tahliye edildiği saptandı. A.E.'nin ayrıca, diş hekimi Gökşin'i öldürdükten 5 gün sonra kadın avukat A.A.A.'yı, Hatay semtindeki ofisine gidip cinsel tacizde bulunarak boğmaya çalıştığı anlaşıldı.

Eşrefpaşa semti 474 sokak 90 numaradaki 23 Nisan Apartmanı'nın zemin katında geçen cuma günü saat 20.00'de meydana gelen olayda, 16 yıllık diş hekimi Zekiye Gökşin, açık kolonya satışı yapan kardeşi 28 yaşındaki Ender Gökşin tarafından muayenehanesinde, çırılçıplak soyulmuş, elleri iple bağlanıp ağzına bez tıkandıktan sonra boğularak öldürülmüş bulunmuştu. Gökşin'in, cep telefonu, kredi kartları ve bir miktar parasının da alındığı saptanmıştı. Otopsisinde, tecavüz edildikten sonra elle boğulduğu belirlenen Zekiye Gökşin'in vücudunda çok miktarda sperme de rastlandı.

Haberin Devamı

KREDİ KARTI ELE VERDİ

Olaydan sonra Zekiye Gökşin'den alınan sperm örneklerinin şüphelilerle karşılaştırılıp DNA testi yapılabilmesi için mahkemeden karar çıkartan polis, gizlilik içinde soruşturma başlattı. Araştırma sırasında, Gökşin'den alınan, ancak ailesince işleme kapattırılan kredi kartının bir bankaya ait ATM şubesinden kullanılmak istendiği belirlendi.

Banka görevlilerinin uyarısı üzerine polis, ATM'nin kaydettiği görüntüleri incelemeye aldı. Görüntülerden zanlının kimliğini belirlemeye çalışan polis, Zekiye Gökşin'in öldürülmesinden 5 gün sonra Hatay semtinde ofisi bulunan İzmir Barosu avukatlarından A.A.A.'nın da saldırıya uğramasıyla iki olay arasındaki benzerlikleri dikkate alıp soruşturmayı bu yöne kaydırdı.

Bıçakla yaralama davası için randevu alıp gittiği kadın avukat A.A.A.'ya ofisinde tacizde bulunup sırtından hafif şekilde bıçaklayan ve tacizde bulunduktan sonra boğmaya çalışan saldırganın, kaçarken düşürdüğü ekmek bıçağındaki parmak izlerinin, sabıkalı arşivleriyle yapılan karşılaştırmasında 37 yaşındaki ‘tecavüz, gasp ve hırsızlık’ suçlarından sabıkalı A.E., olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

AYNI SEMTTE AYNI SUÇU İŞLEMİŞ

Dosya incelemsinden A.E.'nin 1989 yılında Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde küçük yaştaki kızı alıkoymak ve kızlığını bozmak suçundan cezaevine girdiği, 1992 yılında CMUK'da yapılan değişiklikten yararlanarak tahliye edildiği belirlendi.

Suç dosyasına göre A.E., 6 Temmuz 1995 tarihinde de Eşrefpaşa Caddesi üzerinde kadın diş hekimi B.S.'ye aynı şekilde muayenehanesinde tecavüz edip kolye, alyans ve saatini gasp edip kaçtı. Birkaç gün sonra Güzelyalı Semti'nde bir doktorun yazıhanesinde çalışan sekreter kıza tecavüzde bulunup gasp yapan A.E., aynı hafta içinde Karataş Semti'nde Dişhekimi A.B.'ye tecavüze kalkışınca çevreden yetişenler tarafından suçüstü yakalandı. Bu üç olaydan yargılanan A.E., önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı, sonra bu ceza 36 yıl hapse indirildi.

Haberin Devamı

1995 yılında girdiği cezaevinden İnfaz Yasası'na göre 2013 yılında çıkması gereken A.E., kamuoyunda ‘Rahşan Affı’ olarak bilinen Şartla Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi'ne Dair Kanun'dan yararlanıp geçen yıl Eylül ayında tahliye edildi.

Suç makinası A.E.'nin, tahliye oldukta sonra da Aydın'ın Söke İlçesi'nde, ‘dolandırıcılık’ suçuna karıştığı, bu suçtan 3 ay Kuşadası Cezaevi'nde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği belirlendi.

AVUKAT TEŞHİS ETTİ

İzmir'e gelip özellikle Eşrefpaşa semtinde dolaştığı anlaşılan A.E.'nin, sabıkalı arşivindeki ve bankadan para çekmek isterken ATM kamerasının kaydettiği görüntüleri, tavizde bulunduğu kadın avukat A.A A. tarafından teşhis edildi. Teşhisle zanlının A.E. olduğunu kesinleştiren polis, yakalamak için harekete geçti.

Haberin Devamı

KATİLİ TANIMIŞ

Bu sırada, M.T. adlı bir kişi de polisi arayarak suç makinası A.E.'yi Basmane semtinde gördüğünü ve Zekiye Gökşin'e ait kredi kartlarını kullandığını farkettiğini söyledi.

M.T., polise A.E. ile Kültürpark alanı içerisinde tanışıp sohbet ettiklerini, asker kaçağı olduğunu söylediğinden, kendi kimliğiyle bir otelde oda tuttuğunu, para çekmek için bankaya gittiklerinde, ablasına ait olduğunu söylediği kredi kartından para çekmeye çalıştığını, bu sırada kartın üzerinde ‘Zekiye Gökşin’ yazdığını gördüğünü, daha sonra gazetelerde okuduğu haberlerde kartın öldürülen diş hekimine ait olduğunu anladığını anlattı.

M.T.'nin, zanlı A.E.'nin Alsancak, Basmane bölgesinde dolaştığını anlatması üzerine polis, operasyonlarını bu yönde yoğunlaştırdı. Cinayeti aydınlatmak için kurulan 15 kişilik özel ekip, A.E.'yi, dün gece geç saatlerde Alsancak semtinde dolaşırken yakaladı. A.E.'nin, gösterdiği Basmane semtindeki bir otelde de cezaevinden arkadaşı ‘gasp’ suçundan sabıkalı 33 yaşındaki T.K. yakalandı. İhbarda bulunan M.T. de gözaltına alındı.

Haberin Devamı

DİŞLERİNİ TEMİZLETMİŞ

Yakalanan zanlılardan A.E., Cinayet Büro Amirliği'ndeki sorgusunda, işlediği korkunç cinayetin ayrıntılarıyla anlattı. Soğukkanlılıkla tüyler ürperten cinayeti anlatan A.E.'nin, Zekiye Gökşin'i öldürmeden bir gün önce dişlerini temizletmek için telefonla randevu aldığını, ertesi gün randevu saatinde gidip dişlerini temizlettiğini, işlemin bitmesinin ardından yalnız olan Gökşin'i, bıçakla tehdit edip etkisiz hale getirdiğini söyledi.

A.E., Gökşin'i, yere yatırdıktan sonra dışarıda bekleyen cezaevinden arkadaşı T.K.'yi yanına çağırdığı, sırayla tecavüz ettikten sonra elleriyle boğup öldürdüğünü belirtti. Cinayetin ardından gasp ettiği parayı harcadığını söyleyen A.E., Zekiye Gökşin'i öldürdüğü olayda olduğu gibi, arkadaşı T.K. ile Hatay semtinde dışardan tabelasından bakarak tesadüfen bulduğu avukat A.A.A.'nın ofisine gittiğini, T.K.'nin dışarıda beklerken avukata saldırdığını ancak haykırışlar üzerine kaçtığını itiraf etti.

Zanlılardan, evli T.K. ise suçlamaları kabul etmezken, M.T. sadece para çekerken yanında bulunduğunu diğer olaylarla ilgisi olmadığını ileri sürdü.

“ÇOK CAN YAKACAKTIM”

Suç makinası A.E.'nin sorgusunda, yakalanmadan önce de kendisine hedef seçtiği kentteki birçok kadın avukat ve diş hekiminden randevu aldığı saptandı. A.E. yakalandığı sırada polislere, “Daha çok kişiden randevu almıştım. İyi ki yakaladınız yoksa daha çok can yakacaktım” dediği belirtildi.

A.E.'nin, suç işlerken, basit ve kolay olması nedeniyle diş hekimlerinden randevu aldığı, eski hükümlü olduğunu söyleyerek avukatlardan randevu talep ettiği kaydedildi. A.E.'nin, diş hekimi Zekiye Gökşin'i öldürdükten sonra dolaşırken karşılaştığı yakın arkadaşlarına “Dişlerimi temizlettim, nasıl olmuş” ve “Bir kadınla birlikte oldum, rahatladım” diye konuştuğu ileri sürüldü.

BABASI ELLERİNİ YAKMIŞ

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde doğan ilkokul mezunu olan A.E.'nin, 14 yaşındayken ilk hırsızlık olayına karıştığı, bu olaydan sonra da babasının cezalandırmak için ellerini ateşle yakması nedeniyle psikolojisinin bozulduğu, daha sonra ailesine kızıp evini terkettiği, sokaklarda ve otellerde yaşayarak çeşitli suçlara karıştığı, hiç evlenmediği belirtildi.

İlk gasp ve tecavüz olayında yakalandığında sırtına ‘Ayşe’ diye dövme yaptırdığı görülen A.E.'nin, bu olaydan sonra da sağ el parmaklarının içine her parmağına bir harf gelecek şekilde ilk kurbanı B.S.'nin adını dövme şeklinde yazdırdığı dikkat çekti.

Suç makinesi A.E. ve diğer iki zanlı, sorgularından sonra adliyeye sevkedilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!