Diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Diş fırçalamak orucu bozar mı Diyanet bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 10:07

Diş fırçalamak orucu bozar mı sorusu, ibadetlerini gerçekleştirmek için niyet eden on binlerce Müslüman'ın merak ettiği konular arasında yer aldı. Diş fırçalamak orucu bozar mı sorusunda, suyun veya macunun boğaza kaçması durumunda ibadetinin devam edip etmeyeceğini merak eden vatandaşlar, konunun cevabını arama motorları üzerinden araştırdı. Peki, diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği o yanıt

Haberin Devamı

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda orucu bozan durumlar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bunlardan biri de 'Diş fırçalamak orucu bozar mı?’ sorusu. Peki, her gün tekrar ettiğimiz alışkanlıklardan biri olan Diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte, Diyanet’in bu soruya yanıtı!

Ramazan ayı başlamasıyla birlikte ağız ve diş sağlığı da gündeme gelen önemli konular arasındaki yerini aldı. Konu dini boyutu ve ağız ve diş sağlığı uzmanların görüşleri açısından değerlendirildiğinde farklı görüşler ortaya çıkıyor. Kimi ağız ve diş sağlığı uzmanları oruç sırasında dişlerin fırçalanmamasının diş çürüklerine yol açabileceği uyarısında bulunurken; kimi uzmanlar da iftar ve sahur sonrası fırçalamanın ağız ve diş temizliği azısından yeterli olacağı görüşünde.

Haberin Devamı

Orucu bozan durumlara ilişkin resmi sayfası üzerinden bilgilendirme yapan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre diş fırçalamakla oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur ve kazası gerekir.

 

BAKMADAN GEÇME!