Dış basın: Türkiye karanlıktan kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Dış basın: Türkiye karanlıktan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

Batı ülkelerinde, Anasol-D hükümetinin güvenoyu alması olumlu verildi. Gazeteler, ‘Laik hükümet güvenoyu alarak göreve başladı' görüşünde birleşti. Televizyonlar ise güvenoylaması sırasında Meclis'te çıkan kavgaya dakikalarca yer verdi.

İTALYA: Coriere Della Sera gazetesi, ‘‘Beyaz darbe Türkiye'yi karanlıktan kurtardı. Ankara'daki tanrıçanın (Çiller) düşüşü'' dedi. Gazete, Çiller'in hükümetten uzaklaşmasını ‘‘Casusluk, rüşvet ve fidye... Çiller kendi hatalarının altında kaldı. Eşi Özer Çiller'le birlikte yalnızlığa itildi'' şeklinde yorumladı.

FRANSA: ‘Laikler güvenoyu aldı’ başlığıyla verilen haberlerde İslamcıların iktidardan uzaklaştığını ve laik hükümetin işbaşına gelmesiyle tansiyonun düştüğü belirtildi. Televizyon ve radyolar güvenoylamasını ilk haber olarak verdi. Meclis'teki kavga geniş olarak işlendi.

ALMANYA: Az sayıdaki pazar gazetesi sadece meclis'teki kavgaya değindi. Televizyonlar aynı şekilde güvenoylamasının neticesinden çok, milletvekilleri arasında meydana gelen yumruklaşmalar ve küfürlü konuşmalarla ilgilendi.

İngiltere ve Rusya'da televizyonlar haberi yorumsuz ve kısa verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!