Diri diri yandılar 33 ölü

Güncelleme Tarihi:

Diri diri yandılar 33 ölü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

İranlı turist otobüsü, Birecik yakınlarında tankerle çarpıştı. Faciada 33 kişi yanarak can verirken, 9 kişi de ağır yaralandı.

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi yakınlarında dün, İran plakalı yolcu otobüsü ile akaryakıt yüklü tankerin çarpışması sonucu 33 kişi diri diri yanarak can verdi. 9 kişinin ağır yaralandığı kazanın faciaya dönüşmesine, tankerdeki akaryakıt ile otobüsteki yolculara ait piknik tüplerinin alev alması yol açtı. Kaza nedeniyle uluslararası E-90 karayolu saatlerce ulaşıma kapandı. Türkiye'ye kutsal ve tarihi yerleri ziyarete gelen İranlı turistler Gaziantep'i gezdikten sonra dün TEH 18596 plakalı otobüsle Şanlıurfa'ya gitmek üzere yola çıktılar. Saat 13.30 sıralarında Birecik'e gelen İranlı turistler, kısa bir mola-dan sonra yola devam etti. Otobüs, ilçe çıkışında Birecik Yatılı Bölge Okulu önüne geldiğinde, karşı yönden gelen, 79 SH 540 plakalı mazot yüklü bir tanker, önündeki aracı hatalı solladı. Otobüstekiler, Azrail gibi üzerlerine gelen tankeri görünce çığlıklar atarken, iki araç büyük bir gürültüyle çarpıştı.

Otobüsten çıkamadılar

Çarpışmanın şiddetiyle araçlar alev aldı. İranlı turistler alev topu haline gelen otobüsten çıkamazken, tankerden yola dökülen mazot da tutuştu. Bu sırada otobüste bulunan, yolculara ait piknik tüpleri peş peşe infilak etmeye başlayınca alevler daha da büyüdü ve ortalık cehenneme döndü. 1'i tanker şoförü olmak üzere 2 Türk ile 31 İranlı diri diri yanarak kaza yerinde yaşamını yitirdi. Ağır hasar gören otobüsten alevler arasında çıkarılan 9 yaralı, Gaziantep Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Yol ulaşıma kapandı

Bunlardan durumları çok ağır olan 4 İranlı, Adana Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Kaza yerine gelen kurtarma ekipleri, alev alev yanan tankere ve otobüse uzun

süre yaklaşamadı. Tankerdeki akaryakıt saatlerce yanarken, uluslararası E 90 karayolu uzun süre ulaşıma kapandı. Şanlıurfa Valisi Şehabettin Harput, olay yerine gelerek kurtarma çalışma-larını izledi. Yetkililer, yanan araç-larda ölenlerin cesetleri kömürleş-tiği için, kimlik saptamasında güçlük çekildiğini söylediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!