Direniyoruz ayol

Güncelleme Tarihi:

Direniyoruz ayol
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 00:00

Bu hafta kutlanacak olan 21’inci LGBT Onur Haftası etkinlikleri kapsamında 4’ncü ‘Trans Onur Yürüyüşü’ İstiklal Caddesi’nde yapıldı. Lezbiyen, gay, biseksüel, travesti, transeksüel ve eyleme destek verenler “Yürüyelim ayol” anonsuyla Taksim’den Tünel’e doğru yürüyüşe geçti.

Haberin Devamı

İSTANBUL LGBTT (Lezbiyen, gay, biseksüel, travesti, transeksüel) Dayanışma Derneği, geleneksel hale gelen Trans Onur Yürüyüşü’nü dün İstiklal Caddesi’nde yaptı.

TRANS ONUR YÜRÜYÜŞÜNDEN KARELER

Tünel’de saat 17.00’de başlayan, yürüyüşte grup Taksim Meydanı’na ilerlerken, İstiklal Caddesi’ndeki halk alkışlarla destek verdi. Ellerinde gökkuşağı renginde bayraklar taşıyan LGBT Dayanışma Derneği üyeleri, yol boyunca “Dünya yerinden oynar i...eler özgür olsa”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Transfobik devlet istemiyoruz”, “Susma haykır eşcinseller vardır” sloganları attılar. Sloganlara, bir davulcu, bir de darbukacı da eşlik etti. Rengarenk giyisilerle yürüyüşe katılanlar, “Direniyoruz ayol”, “Yasak da neymiş ayol”, “Her yerdeyiz ayol” yazan dövizler taşıdılar. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Yalan Dünya dizisinde oynayan Füsun Demirel de yürüyenler arasındaydı.

TRANSLAR ÖZGÜR OLSA
Taksim Meydanı’na ulaşan grup basın açıklaması yaptı. LGBT İstanbul Üyesi Beren Azizi yaptığı açıklamada, son bir yılda 18 trans bireyin öldürüldüğünü söyledi. Avcılar’daki Meis Sitesi ile Bayram Sokak’da transların evlerinin mühürlendiğini söyleyen Beren Azizi sözlerine şöyle devam etti: “Aileleri tarafından kaçırılanlar için buradayız. Trans kadınları zorunlu seks işçiliğinin cenderesine iten transseksüel düşmanlığına karşı buradayız. Halkımıza seslenmek istiyoruz. Artık birbirimizi bırakmayalım. Yüzümüzü birbirimize dönelim. Gezi kardeşliği hepimize çok büyük değerler kazandırdı. Kısacası bu şanlı direniş, bir aylık tatlı kaos bizlere başından beri doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Özgürlüğü ve adaleti sokaklarda meydanlarda aramaya devam edeceğiz. Cinselliğin siyahları olan bizler dünyanın tüm siyahları ile birlikte kol kola sokaklarda özgürlük şarkılarımızı söyleyeceğimiz gürleri hep beraber yaşayacağız. İnanın translar özgür olsa dünya yerinden oynar. Yaşasın Gezi kardeşliği.”

ÖLENLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Beren Azizi’nin açıklamasının ardından kalabalık, Gezi Parkı eylemlerinde ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberin Devamı

Gökkuşağı bayraklarıyla eylem yapan travesti, transseksüel, lezbiyen, gay ve biseksüellere insan hakları aktivistleri de destek verdi. İlginç kıyafetler, makyajlarla eğlenerek eylem yapan grubun attığı sloganlar ve açtıkları dövizler esprili mesajlar veriyordu. Eylemciler Emek Sineması’nın önüne geldiklerinde, “Emek bizim İstanbul bizim” diye slogan attılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!