Diplomasi

Güncelleme Tarihi:

Diplomasi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Henry Kissinger

Çev. İbrahim H. Kurt

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 1973 ile 1977 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanlığı görevini sürdüren ve 1973 yılında Nobel Barış Ödülü'nü kazanan ünlü siyaset adamı Henry Kissinger'ın dünyada büyük yankı yapan çalışması Diplomasi, yakın tarihin diplomasi savaşlarına farklı bir pencere açıyor. Amerika'nın izlediği dış siyaset politikasının yönlendiricilerinden biri olan Kissinger kitabında, dünya güç dengelerini Ortaçağ'dan günümüze inceleyip, yeni dünya düzeninin kuruluşunda zirvede neler olup bittiğini birinci elden aktarıyor. Somut olayların ve bilgilerin dışında diplomasinin bir incelik sanatı olduğunu yeniden hatırlatıyor.

Aşk Üzerine

Alain de Button

Çev. Ahu Antmen

Yapı Kredi Yayınları

Her şey bir rastlantıyla başladı. Buna ister yazgı deyin ister Eros'un bir oyunu. Bütün aşkların yazgısı bu değil mi? Doğru zamanda doğru yerde bulunmak. Aşk Üzerine'nin anlatıcısı böyle bir rastlantı sonucu buluyor hayatının aşkını. Ama o bu durumu yaşadığı kadar sorgulamayı da ihmal etmiyor. Böylece aşkın tarihine edebiyat aracılığıyla bir yolculuğa çıkartıyor okuru. Eski zaman aşklarından modern dünyanın ilişkilerine değişen ve değişmeyen ne varsa çıkıyor ortaya. Mutlak aşkın izini sürmek isteyenlere göre bir kitap.

Türkiye'de Siyasal Partiler, Cilt 1

İkinci Meşrutiyet Dönemi

Tarık Zafer Tunaya

İletişim Yayınları

Türk siyasi tarihinin 'kült' kitabı, Tarık Zafer Tunaya'nın Türkiye'de Siyasal Partiler, nihayet yeniden okur karşısına çıktı. Daha önce Hürriyet Vakfı tarafından yayınlanan çalışmanın yeni baskısı uzun süredir yapılmıyordu. İkinci Meşrutiyet Dönemi'nin incelendiği ilk cilt, dönemin genel bir siyasi atmosferinin çizilmesiyle başlıyor. Fikir hareketleri, iç ve dış siyasi gelişmelerden sonra dönemin siyasi yaşamına damgasını vuran Osmanlı İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin meşrutiyet öncesi ve sonrasında gelişimini inceliyor. Meşrutiyet Dönemi'nin diğer siyasi oluşumlarının da incelendiği ilk bölümün dışında ikinci bölümde cemiyetleşme eylemleri ve cemiyetler ile ayrılıkçı örgütler araştırılıyor. Türkiye'de Siyasal Partiler, alanının doruğu olarak kabul edilen ve aşılamamış bir çalışma.

Kusursuz Cinayet

Jean Baudrillard

Çev. Necmettin Sevil

Ayrıntı Yayınları

Günümüzün önde gölen düşünürlerinden biri olarak kabul edilen Jean Baudrillard gerçek ve yanılsamanın izini sürüyor Kusursuz Cinayet adlı kitabında. Dünyanın kökten bir yanılsama olduğunu savunan yazar, görünen ile görünmeyenin karşılaştırmasını yapıyor. Gerçeklik karşısında koşulsuz boyun eğmenin de kusursuz cinayete alet olmaktan başka bir işe yaramayacağını, aynadaki görüntümüzün asla masum olmadığını savunuyor. Bize gerçek olarak sunulanın ne kadar gerçek olduğunu sorgulamaya yöneltiyor bizi Baudrillard.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!