Dinozorların renkli olduğu öne sürüldü

Güncelleme Tarihi:

Dinozorların renkli olduğu öne sürüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dinozorların papağanlar gibi rengarenk yaratıklar olduğu iddiası, bilim dünyasını sarstı. Avustralya'nın Sidney Müzesi'ndeki dinozor fosilleri üzerince incelemeler yapan Andrew Parker, dinozorların papağanlar ve diğer kuşlar gibi rengarenk yaratıklar olduğu iddiasını ortaya attı.

Parker'ın bu sonuca 350 milyon yıl, yani korkunç kertenkeleler ve dinozorlardan 50 milyon yıl önce yaşayan bazı balıkların fosillerini inceleyerek vardığı belirtildi. Biyolojik boyalar ve pigmentler içeren fosil hücrelerinden yola çıkan

Parker, dinozorların da papağan ve diğer kuşlar gibi rengarenk yaratıkları olduğunu öne sürdü.

Fosilleşme sırasında boya ve pigment içeren hücrelerin kemikler arasında sıkışıp kaldığını belirleyen biyofizikçi Parker, milyonlarca yıl önce yaşayan balıkların sırt derilerinin kırmızı, karın derilerinin ise gümüş renginde olduğunu belirledi. Balıkların fosilleşmiş hücreleri içinde kırmızı, gümüş rengi ve mavi üç pigment bulunduğunu belirten Parker, şimdi dinozor derilerinin rengini araştırıyor.

Biyofizikçi Parker'in ‘‘Dinozor derileri rengarenkti‘‘ iddiası, daha önce bu hayvanların derilerinin gri ya da kahverengi olduğunu savunan bilim adamları arasında da şaşkınlık yarattı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!